Foto: LETA

Otrdien valdība pagarinājusi projekta "Liepājas starptautiskās lidostas attīstība" īstenošanas termiņu, lai varētu izpildīt Eiropas Savienības (ES) tiesību aktu prasības attiecībā uz lidlauka sertifikāciju, portālu "Delfi" informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Termiņš pagarināts līdz 2016. gada 20. septembrim.

Projekta mērķis ir veicināt Liepājas starptautiskās lidostas infrastruktūras attīstību, lai nodrošinātu ilgtspējīgu gaisa satiksmi un radītu priekšnoteikumus regulāru iekšzemes un starptautisko reisu uzsākšanai, skaidroja SM.

Sertifikācijas process nepieciešams, jo projekta īstenošanas laikā spēkā stājusies Eiropas Komisijas regula (ES) Nr.139/2014, saskaņā ar kuru kompetentajām iestādēm (V/A "Civilās aviācijas aģentūra") jāievēro regulā noteiktās prasības – turpmāk sertifikācijas pamatu veidos Eiropas Aviācijas drošības aģentūras izdotās sertifikācijas specifikācijas, kas ir spēkā sertifikāta pieprasīšanas dienā.

Ņemot vēra, ka projekta termiņa pagarinājums ir saistīts tikai ar Liepājas lidlauka sertifikāciju, kas jāveic saskaņā ar regulu, SIA "Aviasabiedrība "Liepāja"" ierosinātais grozījums projektā neparedz izmaiņas apstiprinātajā Kohēzijas fonda finansējumā.

Projekta kopējās izmaksas ir 9,7 miljoni eiro, no tām attiecināmās izmaksas – 9.2 miljoni eiro. 85% no kopējā finansējuma veido Kohēzijas fonda līdzfinansējums – 7.8 miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!