Foto: LETA

Taksometru kompānijas "Baltic Taxi'' mikrouzņēmuma režīmā strādājošie partneri priekšnodoklī Pievienotās vērtības nodokli (PVN) neatskaita, jo nav PVN maksātāji, tādēļ nekādas shēmas nav iespējamas, atbildot uz pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Aizliegtais paņēmiens" izskanējušo informāciju par "Baltic Taxi" radīto shēmu PVN nemaksāšanai, skaidrojis "Baltic Taxi" konsultants Jānis Naglis.

''Nozarē šodien nevar runāt par kvalitatīvu pakalpojumu, par godīgu konkurenci, vienādiem spēles noteikumiem, kurus visi ievēro,'' paudis Naglis, "partneru lēmums dibināt juridisku personu, kas ir mikronodokļa maksātājs, ir Latvijas valsts piedāvāta iespēja pašiem uzsākt savu uzņēmējdarbību."

Kā skaidrojis Naglis, ''Baltic Taxi'' franšīzes ietvaros tiek piedāvāta automašīna, zīmols, apmācības, serviss, kas ietver arī grāmatvedības pakalpojumus, ja partnerim šāds pakalpojums interesē.

Kā ziņots, "Aizliegtais paņēmiens" pirmdien vēstīja, ka taksometru kompānija "Baltic Taxi" izveidojusi milzīgu – vairāk nekā 150 kompāniju – tīklu, kas tai ļauj valstij faktiski nemaksāt pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Saskaņā ar Nagļa teikto, esot uzņēmēji, kuri izvēlas maksāt samazināto nodokļu likmi un strādāt apjomā, kas neliek kvalificēties PVN maksātāja statusam. Šie uzņēmēji neiekasē PVN un arī neatprasa PVN no valsts. ''Nekādu PVN no valsts neizkrāpj un neko neoptimizē tie, kas nekādu PVN no klientiem vispār nesaņem. Šie uzņēmumi pārdod savus pakalpojumus par noteiktu cenu, kurai klāt nepievieno PVN. Līdz ar to, tie saņem no klientiem tikai maksu par pakalpojumu, bet PVN no klienta nesaņem. Tālāk šie uzņēmumi samaksā savus rēķinus, darba algas, un nekādu PVN no valsts neatprasa,'' viņš norādījis.

Tāpat Naglis aicinājis valdību sakārtot taksometru nozari valstī, paaugstinot nodokļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!