Foto: LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) šodien ir saņēmusi SIA ''LAP1R'', kas ir AS ''Liepājas autobusu parks'' akciju atpirkšanas piedāvājuma izteicēja, iesniegumu atļaujas saņemšanai obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanai atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likuma 70.pantam.

''LAP1R'' pieder 313 720 ''Liepājas autobusu parka'' balsstiesīgo akciju.

Vienas akcijas atpirkšanas cena pēc prospektā sniegtās informācijas ir 6,54 eiro, teikts biržas "Nasdaq Riga" paziņojumā.

Akciju atpirkšanas piedāvājumu ''Liepājas autobusu parka'' akcionāri var pieņemt 30 dienu laikā, skaitot no dienas, kad "LAP1R" publicējis oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" informāciju par akciju atpirkšanas piedāvājumu. Akciju atpirkšanas piedāvājums būs spēkā tikai pēc FKTK lēmuma par atļauju izteikt minēto akciju atpirkšanas piedāvājumu pieņemšanas.

Kā ziņots, 2015.gada 12.janvāra ārkārtas akcionāru sapulcē tika pieņemts lēmums par "Liepājas autobusu parka" akciju izslēgšanu no regulētā tirgus.

Uzņēmuma akcijas tiek kotētas biržas Otrajā sarakstā. ''Liepājas autobusu parka" lielākie akcionāri ir "LAP1R", kurai pieder 49,49% akciju, un Liepājas pilsētas dome, kuras īpašumā ir 34,85% akciju.

"LAP1R" īpašnieks ir ar uzņēmēja Andra Šķēles ģimeni saistītā SIA "Inpo17", liecina "Firmas.lv" dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!