Foto: DELFI

Rīgas Domes rīkotajā izsolē par nākamo nomas tiesību īpašnieku vēsturiskajai kafejnīcai "Kolonāde" uzvarējusi SIA "Pasākumu apkalpošana", kas pazīstama kā restorāns "Bibliotēka N°1".

Kolonādē, kur līdz februāra sākumam atradās picērija "Čili pica", tiks ierīkots restorāns ar nosaukumu "Kolonāde. Mūsu stāsti".

Kopumā izsolei pieteicās seši dalībnieki, kuri atbilda izsoles nolikuma prasībām – "Čilija Pizza" (Čili pica), SIA "Cantus" (pazīstams kā restorāns "Steiku haoss"), SIA "Pasākumu apkalpošana" (pazīstams kā restorāns "Bibliotēka nr1."), SIA "Možums pro" (pazīstams kā restorāns "Nekādu problēmu"), SIA "SL" (pazīstams kā restorāns "Vējš vītolos"), kā arī AS "Lido".

Izsoles rezultātā no kafejnīcas "Kolonāde" sākumcenas 2219 eiro nomas maksa mēnesī tika pacelta līdz 10 959 eiro mēnesī bez PVN.

Iepriekšējā nomnieka maksātā noma bija 1503 eiro mēnesī.

Restorāna ideja esot apvienot latviešu zemnieku vēsturiskās un mūsdienu tradīcijas. Uz galda tikšot likts gan alus un krējums, gan arī tiks radīti jauni ēdieni, veidojot jaunas ēdiena gatavošanas tradīcijas, žurnālistiem norādīja restorāna šefpavārs Māris Jansons.

Nomas tiesības restorāns ieguvis uz nākamajiem 12 gadiem. Interjers tikšot veidots, balstoties uz ozolkoka dizaina elementiem. Tāpat, sadarbojoties ar Latvijas pastu, restorāns cer tirgot pastkartes ar Brīvības pieminekļa attēliem. Sarunas ar pastu gan vēl neesot sāktas. Kafejnīcā būs pieejams arī suvenīru stends, kurā tūristi varēs iegādāties ar Latviju saistītus suvenīrus.

Otrajā vietā izsolē palicis SIA "Cantus", kas solījis tikai nedaudz mazāk – 10 729 eiro, savukārt kā pirmais no izsoles izstājies AS "Lido", kas bijis ar mieru maksāt ap 4000 eiro.

Jansons arī apliecināja, ka šajā restorānā apmeklētājiem būšot pieejamas demokrātiskas cenas. "Tik lēti, kā pretim esošais "makdonalds" mēs nebūsim, bet tā ir arī cilvēka izvēle par to, ko viņš liek vēderā," norādīja Jansons.

"Ja cilvēks atnāks pēc sklandrauša un kafijas, ap pieciem eiro būs jāsamaksā," aptuvenās cenas centās iezīmēt Jansons.

Restorāns varētu sākt strādāt pēc aptuveni pieciem mēnešiem.
Saskaņā ar "Lursoft" datiem uzņēmuma "Pasākumu apkalpošana" vienīgais īpašnieks ir Oskars Skara, bet tā vienīgais valdes loceklis ir Jānis Paeglītis.

Uzņēmuma topošā restorāna vizualizācija:

"Delfi" jau vēstīja, ka viens no konkursa dalībniekiem, "Lido", kritizējis konkursa norises kārtību, kurā par pakalpojumu un piedāvājumu nozīmīgāka bijusi solītā cena. "Lido" tieši šī kritērija dēļ neesot varējis izsolē uzvarēt.

Tāpat jau ziņots, ka viens no kritērijiem, kas jaunajam nomas tiesību īpašniekiem būs jāņem vērā, ir spēja kafejnīcu iekārtot ar Latvijai raksturīgu dizainu. Kafejnīca jāveido, ņemot vērā tās atrašanās vietu - pie Brīvības laukuma, kur atrodas valsts neatkarības simbols Brīvības piemineklis. Nekustamā īpašuma nomas tiesību mutiskajā izsolē tikuši arī izvirzīti stingri atlases kritēriji, kas paredz, ka šajā ēkā restorāna interjeram un ēdienkartei būs jāatspoguļo Latvijas īpatnības, tradīcijas un kultūra. Restorānam jāspēj piedāvāt latviskas ēdienkarte, izmantojot vietējo zemnieku audzētus produktus.

Līdz februāra sākumam Kolonādē atradās "Čili pica", kas to nomāja no SIA "Kolonāde". Šis uzņēmums savukārt bija ieguvis tiesības ēku nomāt līdz 2014.gada 2.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!