Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pārbauda piecu uzņēmumam "Molport" adresēto sīkpaku muitas deklarācijas, pavēstīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidātes Ingas Koļegovas brālis Imants Zudāns.

Zudāns norādīja, ka otrdien Muitas noliktavā starptautiskajā lidostā "Rīga" tika saņemtas piecas sīkpakas, kas bija adresētas uzņēmumam "Molport". Uzņēmums likumā noteiktā kārtībā ir sagatavojis un iesniedzis sūtījuma muitas deklarāciju, kas atbilstoši Muitas darbības procedūrām tiek izskatīta.

Viņš arī norādīja, ka pagaidām "Molport" nav saņēmis nedz apstiprinājumu, nedz noraidījumu iesniegtajai deklarācijai, bet Muitas deklarācijas pārbaude ir ierasta prakse.

Uzņēmums "Molport" nodarbojas ar reto ķīmisko vielu un molekulu pasūtīšanu un piegādi visā pasaulē zinātnes, pētniecības un testēšanas vajadzībām jaunu zāļu preparātu izstrādei. Uzņēmuma dibinātāji ir investīciju fonds "PrimeThermo", kas pieder uzņēmējam Jānim Ošlejam un Oksfordas universitātē bāzēts ķīmijas informātikas tehnoloģiju uzņēmums Inhibox. "Molport" investējuši ir arī divi citi riska kapitāla fondi - "Imprimatur" un "FlyCap", kā arī 5,5 % kapitāldaļu pieder privātpersonai Zudānam, kurš ir arī izpilddirektors.

Premjers otrdien, 9.augustā, pēc valdības sēdes paziņoja, ka uz robežas aizturēta Koļegovas brāļa automašīna un VID sācis pārbaudi. Sīkāk notikušo premjers nekomentēja, bet norādīja, ka "diemžēl "Vienotībā" ir cilvēki, kas nav ieinteresēti pārmaiņām", un viens no pierādījumiem tam esot Koļegovas brāļa apturētā automašīna. "Notiek auditi, nav izslēgtas arī citas provokācijas. Taču tajās es neesmu gatavs iesaistīties," atkārtoja Kučinskis.

Savukārt VID otrdienas vakarā noliedza izskanējušo informāciju par Koļegovas brālim piederošā uzņēmuma "Molport" kravas aizturēšanu.

Trešdien Kučinskis bija saņēmis apstiprinājumu no VID, ka starptautiskajā lidostā "Rīga" aizturēta krava, kas adresēta ar VID ģenerāldirektora amata kandidātes Koļegovas jaunāko brāli Imantu Zudānu saistītajam uzņēmumam "Molport", pauda premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars. VID esot skaidrojis, ka kravas aizturēšana saistīta ar plānveida pārbaudēm attiecībā uz Latvijā ienākošām kravām.

Tāpat vēstīts, ka valdība sēdē otrdien atlika lemšanu par Koļegovas pārcelšanu VID ģenerāldirektora amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!