Foto: LETA

SIA "Eiropersonāls" rīkotajā darba devēja tēla konkursā "Izcila darba devēja DNS" dažādās kategorijās uzvarējuši "Statoil Fuel&Retail Business centre" ("Statoil"), AS "Sadales tīkls", SIA "Hanzas elektronika" un SIA "Draugiem.lv", informēja konkursa rīkotājs.

"Statoil" plūca laurus nominācijā "Komunikācija" par to, ka uzņēmums ar projektu "Darba iespējas "Statoil Fuel&Retail" biznesa centrā Latvijā" metodiski pieņēmis darbā no Latvijas aizbraukušos iedzīvotājus. Šajā nominācijā konkurence bija vissīvākā un tika iesniegti desmit projekti, kuros uzņēmumi iepazīstināja ar to, kā uzlabota kompānijas iekšējā vai ārējā komunikācija.

Nominācijā "Darbinieku iniciatīva un atbildība" par uzvarētāju žūrija atzina "Sadales tīkla" projektu "Ekspertu kopas izveide", kas līdz ar citiem ieguvumiem ļāvis ietaupīt ievērojamus līdzekļus. Aizvien vairāk uzņēmumu kļūst sociāli atbildīgi gan pret darbiniekiem, gan pret sabiedrību kopumā. Šajā nominācijā tika pieteikti projekti, kuros, iesaistot uzņēmuma darbiniekus, vismaz viens cilvēks uzsmaidīja un dzīve kļuva labāka plašākā kontekstā.

Nominācijā "Izpēte un attīstība" par uzvarētāju tika atzīts "Hanzas elektronikas" projekts "Duālās izglītības projekts - darba vidē balstīta profesionālā izglītība". Šajā nominācijā tik iesniegti projekti, kuri izcili diagnosticēja uzņēmumā esošās nepilnības, lai varētu uzsākt efektīvu "atveseļošanās terapiju".

Nominācijā "Darba vide un apstākļi" uzvarēja "Draugiem.lv". Šajā nominācijā tika pieteikti videofragmenti, kuros var redzēt, cik lieliski ir strādāt konkrētajā uzņēmumā.

Veicināšanas balvas konkursā "Izcila darba devēja DNS" saņēma divi uzņēmumi. Projekta "Vasaras pasākums: "Kopā pretī labajam"" gaitā uzņēmuma "Atea Global Services" darbinieki palīdzēja pieciem bērnunamiem ar dažādiem remontdarbiem (krāsošanu, nelieliem celtniecības darbiem, dārzkopībā utt.), kā arī dāvināja datortehniku. Bērniem no bērnunamiem atsevišķi tika organizēts arī izklaides pasākums.

Otru veicināšanas balvu saņēma Finanšu ministrija par projektu "Sasniegt vairāk, darot efektīvāk", kuru žūrija neesot varējusi atstāt bez ievērības, jo uzskatīja, ka konkursā, kurā šogad galvenokārt piedalījās biznesa pārstāvji, ir jāizceļ arī valsts institūciju spēja iniciēt ar darba devēja tēlu saistītus personālvadības projektus un uzņemties atbildību par to īstenošanas rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!