Foto: LETA
Banka "Citadele" izsniegusi150 tūkstošu eiro kredītu elektrovelosipēdu "Blue Shock Bike" ražotājam, pavēstīja bankas korporatīvo komunikāciju vadītāja Baiba Ābelniece.

Viņa informēja, ka aizdevuma līdzekļus plānots ieguldīt "Blue Shock Bike" elektrovelosipēdu ražošanas attīstībā un mārketinga pasākumos eksporta veicināšanā, tādējādi par trešdaļu palielinot apgrozījumu.

Šogad plānots pārdot vismaz 500 "Blue Shock Bike" elektrovelosipēdu.
"Šogad mēs plānojam pārdot vismaz 500 divriteņu, un tad soli pa solim kāpināt pārdošanas apmērus. Latvijā elektrovelosipēdi popularitāti gūst galvenokārt uzņēmumu un pašvaldību vidū. V

almierā, Saldū un Gulbenē ir pirmās pašvaldības, kur elektrodivriteņi ir izvēlēti kā vieni no iestādes darbinieku pārvietošanās līdzekļiem," sacīja "Blue Shock Bike" attīstības direktors Neils Kalniņš.

Viņš arī atzīmēja, ka Latvijā sapratne par elektrotransportu un tā priekšrocībām pamazām sāk veidoties, tomēr būtiskus pārdošanas apmērus vietējā tirgū kompānija neprognozē un elektrovelosipēdus galvenokārt plānots eksportēt. "Savu produktu primāri redzam kā ļoti labu Latvijas eksporta preci," teica Kalniņš un norādīja, ka "Blue Shock Bike" redzējumā galvenie eksporta tirgi Eiropas Savienība un Norvēģija.

Viņš arī atgādināja, ka uzņēmums tuvāko piecu gadu laikā ražošanu plāno kāpināt līdz trim tūkstošiem vienību gadā.

Kompānijas "Blue Shock Taxi" elektrovelosipēdu "Blue Shock Bike" ražotne atrodas Liepājā. Elektrovelosipēdu ražošanu uzņēmums sāka 2013.gadā.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" septembra beigās bija septītā lielākā banka Latvijā. Valstij piederošās bankas "Citadele" akcijas iegādājusies 12 starptautisku investoru grupa un "Ripplewood Advisors LLC", taču darījuma īstenošanai vēl jāsaņem Finanšu un kapitāla tirgus komisijas atļauja, kā arī Lietuvas un Šveices banku uzraugu piekrišana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!