AS "KVV Liepājas Metalurgs", ko pērn oktobrī iegādājās Ukrainas uzņēmums "KVV Group", uzsācis tehnoloģisko iekārtu pārbaudes un ražošanu vienā no rūpnīcas korpusiem – velmētavā, portālu "Delfi" informē uzņēmums.

Ņemot vērā, ka rūpnīca salīdzinoši ilgu laiku stāvējusi dīkstāvē, sākotnēji ražošana tiek atsākta izmēģinājuma režīmā, pakāpeniski palielinot tās jaudas.

"KVV Liepājas Metalurgs" valdes loceklis Igors Kovaļenko pauž pārliecību, ka "šis ir vēsturisks brīdis rūpnīcas darbiniekiem, Liepājai un Latvijai kopumā, jo Baltijā lielākā metalurģijas rūpnīca lai gan pakāpeniski, bet mērķtiecīgi atsāk darbību".

Viņš skaidro, ka sākotnēji ražošana velmētavā notiks izmēģinājuma kārtā, pārbaudot tehnoloģisko iekārtu iespējas. "Vienlaikus līdz ar gatavību tā pāries uz pilnvērtīgu ražošanas procesu un jau gala produkcijas ražošanu."

Rūpnīcas darbības atklāšanas pasākums ir plānots marta sākumā, kad sabiedrība tiks iepazīstināta ar "KVV Liepājas Metalurgs" plāniem Baltijā. Sākotnējās velmētavas ražošanas jaudas būs ap 35 000 tonnām tērauda armatūras mēnesī, nodarbinot aptuveni 550 darbiniekus.

"KVV Liepājas Metalurgs" ražotnes darbības atsākšana notiks divos posmos. Pirmajā posmā tiek uzsākta darbība velmētavā. Savukārt vēlāk tiks uzsākta ražošana arī tēraudkausēšanas cehā.

Holdinga "KVV Group" uzņēmumu Ukrainā galvenie darbības virzieni ir metāllūžņu iepirkšana, pārstrāde un piegāde Ukrainā un uz eksportu, metāla ražošana, celtniecības bizness un ostu pakalpojumi.

Kā vēstīts, pagājušā gada oktobrī tika parakstīts līgums par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu Ukrainas kompānijai "KVV Group".

Ukrainas uzņēmums par "Liepājas metalurga" pamatražotni maksās 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā. "Liepājas metalurga" aktīvi nodoti KVV.

"Liepājas metalurgu" par maksātnespējīgu atzina 2013.gada 12.novembrī pēc neveiksmīgiem investoru meklējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!