Foto: DELFI



Mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA "Maxima Latvija" veikalos Rīgā uz brīvajām vakancēm piesakās mazāk cilvēku, kamēr ārpus Rīgas uz vienu vakanci piesakās daudz vairāk strādāt gribētāju, atzīst uzņēmuma pārstāvis Jānis Beseris.

Viņš stāsta, ka šāda tendence patlaban valda mazumtirdzniecības tirgū kopumā. Taču šīs situācijas risināšanā "Maxima" kā lielākais darba devējs Latvijā sadarbojas ar Nodarbinātības valsts aģentūru (NVA), līdz ar to dažādās Latvijas pilsētās tiek rīkotas tikšanās klātienē ar potenciālajiem darbiniekiem.

"Piemēram, nākamajā ceturtdienā, 30.janvārī, plkst.11.30 NVA filiālē Valkā notiks "Maxima" vadības tikšanās ar interesentiem no Valkas, kuriem plānots piedāvāt darbu veikalu ķēdes "Maxima" veikalos Rīgā," atzīmē Beseris.

Šādas tikšanās tiek organizētas, lai atvieglotu darba meklējumus tiem, kuriem darbs ir nepieciešams, kā arī lai jauno darbinieku atlase notiktu efektīvāk. Lēmums par darbinieku piesaisti no reģioniem tika pieņemts, balstoties uz pēdējo gadu darba pieteikumu saņemšanas statistiku.

Beseris norāda, ka Rīgā "Maxima" saņem mazāku pieteikumu skaitu uz brīvajām vakancēm, kamēr ārpus Rīgas pieteikumu skaits uz vienu vakanci ir daudz lielāks.

"Taču, tā kā visiem, kuri pieteikušies darbā reģionos, darbu nevaram piedāvāt, tādēļ pieņēmām lēmumu piedāvāt šiem cilvēkiem darba iespējas un apmaksātu dienesta viesnīcu galvaspilsētā," piebilst "Maxima" pārstāvis.

Kā ziņots, "Maxima Latvija" veikalu apgrozījums 2012.gadā bija 640,82 miljoni eiro, kas ir 8,99% pieaugums salīdzinājumā ar 2011.gada apgrozījumu - 587,94 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Koncerna peļņa pieaugusi vairāk nekā septiņkārtīgi - no 2,7 miljoniem eiro 2011.gadā līdz 20,4 miljoniem eiro 2012.gadā.

"Maxima Latvija" dibināta 2000.gada 29.novembrī. Koncerna pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro (3,45 miljoni latu). "Maxima Latvija" mātesuzņēmums ir Lietuvā reģistrētais "Vilniaus Prekyba UAB", kura mātesuzņēmums savukārt ir Nīderlandē reģistrētais "Lincoln Land Erste B.V.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!