Foto: Reuters/Scanpix

Kāds vīrietis, kurš tika ierindots Zolitūdē sagruvušā veikala "Maxima" drupās bez vēsts pazudušo sarakstā, atrasts Afganistānā, kurp bija devies dienesta misijā.

Vīrietis, kurš šo traģisko notikumu dienās kā pēdējais tika izslēgts no pazudušo personu saraksta, atradies Afganistānā, trešdien Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē deputātiem sacīja Kriminālpolicijas šefs Andrejs Grišins.

Viņš atgādināja, ka pirmajās dienās pēc Zolitūdes traģēdijas daudzi cilvēki policijai ziņoja par pazudušiem tuviniekiem, bažījoties, ka viņi varētu būt veikala drupās. Visi šie cilvēki, par kuriem ziņots, sveiki un veseli atradušies.

Traģēdijas upuru skaits ir 54 cilvēki un policijai nepastāv aizdomas, ka varētu būt vēl kādi bezvēsts pazudušie, sacīja Grišins.

Policijā portālam "Delfi" trešdien vairs nevarēja atminēties, kurš īsti ziņoja par šī vīrieša pazušanu un iespējamo atrašanos drupās, jo teorētiski tuviniekiem par viņa dienestu vajadzēja būt informētiem.
Likumsargi pieļauj, ka dienās, kad notika traģēdijas upuru meklēšana, cilvēku galvās "valdīja putra" un tāpēc tuvinieki policijai ziņoja par sen neredzētiem cilvēkiem.

Karavīri, kuri ir devušies misijās, tiek uzskaitīti un anonīmi, jeb "uz savu galvu", doties tādās nevar.

Jau vēstīts, ka Zolitūdes traģēdija, kad lielveikalā "Maxima" iegruva jumts, dzīvību zaudēja 54 cilvēki un daudzi tika ievainoti. Pēc notikušā policija aicināja cilvēkus ziņot par pazudušiem tuviniekiem un sen neredzētiem kaimiņiem, un cilvēki aktīvi ziņoja, arī par citu pilsētu iedzīvotājiem.

Šobrīd notikušo izmeklē kriminālprocesā. Pagaidām aizdomās turēto un aizturēto nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!