Foto: DELFI

Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesā par cietušajiem kopumā atzīti 115 cilvēki, trešdien Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē deputātiem pastāstīja Kriminālpolicijas šefs Andrejs Grišins.

Grišins pastāstīja, ka lielākā daļa no traģēdijā bojā gājušo cilvēku tuviniekiem ir atzīti par cietušajiem. Līdz šim šādu statusu lūguši piešķirt 55 cilvēki.

Cietušā statuss piešķirts arī 41 cilvēkam, no tiem, kuri piedzīvoja baisos notikumus. Starp šiem cilvēkiem ir gan tādi, kuri guvuši smagus miesas bojājumus, gan tādi, kuru ievainojumi atzīti par viegliem.

Savukārt 19 cilvēki atzīti par cietušajiem, jo traģēdijā bojāta viņu manta. Cietušā statuss tiks piemērots arī virknei juridisko personu un apdrošinātāju.

Grišins arī deputātiem norādīja, ka nav nekādu aizdomu par to, ka saistībā ar Zolitūdes traģēdiju vēl kāds cilvēks varētu būt pazudis bez vēsts.

Tāpat cilvēki joprojām var pieteikties un lūgt viņus kriminālprocesā atzīt par cietušajiem.

Jau vēstīts, ka pērn 21.novembrī Zolitūdē sagruva lielveikals "Maxima". Zem drupām dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Vairāki cilvēki tika ievainoti. Notikušo nekavējoties sāka izmeklēt kriminālprocesā. Šī tika atzīta par lielāko traģēdiju Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!