Foto: LETA

Tie cilvēki, kurus uzskatīja par bezvēsts pazudušiem, pieļaujot, ka viņi atrodas sabrukušā veikala "Maxima" drupās, ir atrasti sveiki un veseli, portālam "Delfi" apliecināja Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava.

Cilvēki, satraukti par notikušo traģēdiju, policijai ziņojuši par saviem kaimiņiem, kuri laiku nav manīti, un tā izveidojās bezvēsts pazudušo cilvēku saraksts, kurā svētdien vakarā bija vēl septiņi cilvēki. Pildava pastāstīja, ka visi šie cilvēki ir atradušies un viņu pazušanai nav bijis sakara ar "Maxima" sagrūšanu.

Pirmdien vakarā traģēdijas vietu glābēji jau ir atstājuši, tiek aizvesta tehnika. Taču veikala drupas vēl ilgi apsargās policija, jo tajās strādās izmeklētāji. Pildava sacīja, ka veikala paliekas netiks nojauktas un aizvestas tik ilgi, cik tas būs nepieciešams izmeklēšanai.

Apsargāt traģēdijas vietu nepieciešams arī tāpēc, lai tur neiekļūtu kādi ziņkārīgie.

Jau vēstīts, ka ceturtdien, 21.novembrī, ap pulksten 18.00 vakarā iebruka Zolitūdes veikala "Maxima" jumts. Ēkā dzīvību zaudēja 54 cilvēki, daudzi desmiti cieta un vairāki joprojām ārstējas slimnīcās.

Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess. Pagaidām aizturēto nav, taču daudzi cilvēki ir nopratināti un policija ir izņēmusi arī dokumentus.

Notikušo Valsts prezidents Andris Bērziņš jau ir nodēvējis par cilvēku masveida slepkavību, bet premjers Valdis Dombrovskispar noziegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!