Foto: LETA
Kriminālprocesā, kas Valsts policijā ierosināts pēc Zolitūdes lielveikala "Maxima" jumta iegūšanas ceturtdienas, 21.novembra, pievakarē pagaidām neviena aizturētā nav, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" paziņoja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš apliecināja, ka policija nopratinājusi jau vairāk nekā 100 cilvēkus. Nopratinātas personas no visiem būvniecībā iesaistītajiem un pagaidām neviena aizturētā, jo tam nav pagaidām vēl nav pierādījumu.

Pierādījumi šādās lietās ir pats svarīgākais un izmeklēšana patlaban strādā ātri un efektīvi, lai to savāktu.

Lielāko daļu izmeklēšanas apjoma aizņems ekspertīzes, lēsa Ķuzis.

Valsts policijas priekšnieks sacīja, ka viņa rīcībā nav informācijas par to, ka Rīgas pilsētas būvvaldē tiktu izņemta un mainīta dokumentācija, kas saistīta ar sabrukušo lielveikalu.

Policija arī monitorē visu situāciju, ka ir publiskajā telpā un aicina ikvienu, kam ir būtiska informācijas zvanīt un informēt par to policiju.

Jau vēstīts, ka iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) paziņojis, ka izmeklētāji ir pasūtījuši arī 58 dažādas ekspertīzes, izņēmuši visu ēkas projektēšanas dokumentāciju, kā arī notikuma vietā policija kopā ar būvniecības ekspertiem turpina vākt pierādījumus. Kriminālprocesā ir nopratināti arī 105 cilvēki.

Jau vēstīts, ka ceturtdien ap pulksten 18 iegruva veikals "Maxima". Kad notikuma vietā ieradās glābēji, notika otrs iegruvums. Kopumā nelaimē gāja bojā 54 cilvēki, no tiem trīs glābēji. Cieta vairāki desmit cilvēku, no kuriem 19 vēl ārstējas slimnīcās.

Sestdien, kad ēkā notika trešais iegruvums, nolemts glābšanas darbus uz laiku pārtraukt. Svētdien darbi atsākti un dienesti drupās atkal strādās visu nakti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!