Foto: DELFI

Saistībā ar pēdējā laika aktualitātēm satiksmes nozarē, AS "Latvijas Dzelzceļš" sasauca īpašu preses konferenci.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturēja AS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētāju Uģi Magoni. KNAB 6.augusta vakarā veica kratīšanu Magoņa darba vietā. 

LDz vadītājs no amata piektdien, 7.augustā, tika atbrīvots, un par viņa pienākumu izpildītāju iecelts LDz līdzšinējais valdes loceklis Aivars Strakšas. Satiksmes ministrs Anrijs Matīss ( V) atzina, ka Magoņa aizturēšana saistītā ar kādu saimniecisku darījumu. 

Sestdien tiesa Magonim piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

KNAB sācis kriminālprocesu pret Magoni par kukuļa lielā apmērā piedāvājuma pieņemšanu. Par šo pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz 10 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

KNAB uzskata, ka kukulis saņemts saistībā ar LDz meitasuzņēmuma "LDz ritošā sastāva serviss" (LDz RSS) iepirkumu.

Portāls "Diena.lv" iepriekš ziņoja, ka iespējams, Magonis tiek turēts aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro kukuļa saņemšanu saistībā LDz RSS nesenu daudzmiljonu iepirkumu - četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Osinovskim piederošā uzņēmuma "Skinest".

Savukārt Osinovskis Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR uzsvēris, ka konkurss par lokomotīvju iepirkumu noticis pēc visiem noteikumiem.

Tikmēr neoficiāli izskanējis, ka Krievijadzelzceļš varētu pārtraukt ogļu kravu tranzītu caur Rīgas ostu.  Ja šī neoficiālā informācija apstiprināsies, tad tas varētu nest 130-140 miljonus eiro lielus zaudējumus.  

Vēlāk šīs ziņas gan neapstiprinājās

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!