Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis kriminālprocesu pret VAS "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētāju Uģi Magoni par kukuļa lielā apmērā piedāvājuma pieņemšanu saistībā ar LDz meitasuzņēmumu "LDz ritošā sastāva serviss", portālu "Delfi" informēja KNAB.

Kriminālprocesa ietvaros iegūto pierādījumu kopums dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka kukulis saņemts saistībā ar LDz meitasuzņēmuma "LDz ritošā sastāva serviss" iepirkumu, secina KNAB.

Aizdomās turētajai personai – Magonim – ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāka informācija netiek sniegta, norāda KNAB. 

Kriminālprocess uzsākts par kukuļa lielā apmērā piedāvājuma pieņemšanu pēc Krimināllikuma 320. pants 3.daļas, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Jau vēstīts, ka KNAB darbinieki Magoni aizturēja pagājušās ceturtdienas vakarā.

Magonis LDz valdes priekšsēdētāja amatu ieņēma nepilnus desmit gadus - kopš 2005. gada 1. septembra. Pirms tam no 2003. gada viņš bija šī uzņēmuma padomes loceklis un padomes priekšsēdētājs. Magonis vakar no amata atbrīvots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!