Foto: LETA

Baltijas tirgotāju alianses "Aibe" konsolidētais apgrozījums pērn bija 330 miljoni eiro, stāsta SIA "Latvijas tirgotāju kooperācija "Aibe"" ("Aibe") valdes loceklis Uldis Priekulis.

Kopējais "Aibe" apgrozījums pērn audzis par 13%, bet biedru skaits palielinājies par 8%. Apgrozījuma pieaugums plānots arī šogad. Tiesa, Priekulis nevar atklāt, cik liels.

Patlaban kooperācijā "Aibe" ir vairāk nekā 300 uzņēmumu, kas kopumā pārvalda vairāk nekā 1000 veikalu, no tiem 436 veikalus Latvijā.

Kā ziņots, saskaņā ar šī gada pirmo sešu mēnešu neauditētajiem darbības rādītājiem "Aibes" peļņa pieaugusi četras reizes. Savukārt alianses apgrozījums šī gada pirmajā pusē, salīdzinot ar tādu pašu periodu pērn, ir pieaudzis par 12%.

Tiesa, Priekulis neatklāj, cik liels ir pirmā pusgada apgrozījuma un peļņas pieaugums naudas izteiksmē.

Kā ziņots, "Aibes" apgrozījums 2013.gadā bija 17,54 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Tas ir vairāk nekā divas reizes lielāks par apgrozījumu 2012.gadā, kad apgrozījums bija 8,44 miljoni eiro. Uzņēmums pērn izkļuvis no zaudējumiem, sasniedzot peļņu 124 955 eiro apmērā, kamēr 2012.gadā uzņēmums cieta zaudējumus 157 087 eiro apmērā.

SIA "Latvijas tirgotāju kooperācija "Aibe"" nodarbojas ar loģistiku, pakalpojumu sniegšanu uzņēmuma tīkla partneriem un mazumtirdzniecību.

SIA "Latvijas tirgotāju kooperācija "Aibe"" dibināta 2002.gadā, un tā patlaban apvieno 463 tirdzniecības vietas visā Latvijā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 24 188 eiro. "Aibes" lielākais akcionārs ir Lietuvā reģistrētā kompānija "UAB Aljanses Aibe" (91,94%). Uzņēmumam ir arī vairāk nekā desmit mazo akcionāru.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!