Foto: F64

Ir ļoti svarīgi, lai AS "Liepājas metalurgs" aktīvi tiek realizēti ar mērķi iespējami ātrāk atjaunot ražošanu, atzina Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis.

"Šīs dienas Liepājas tiesas lēmums sākt "Liepājas metalurga" maksātnespējas procesu ir vērtējams kā likumsakarīgs iznākums visam iepriekš notikušajam uzņēmumā, kā arī klaji bezatbildīgajai akcionāru rīcībai attiecībā pret uzņēmumu, tā darbiniekiem un visu valsti kopumā," vērtēja FM.

FM pārstāvis norādīja, ka maksātnespēja vēl nenozīmē, ka uzņēmuma darbība nav atjaunojama. Uzņēmums var turpināt darbību, investoram iegādājoties uzņēmuma aktīvus un atsākot ražošanu. Turpmākas darbības maksātnespējas procesa virzībā ir administratora ziņā. Ir ļoti svarīgi, lai uzņēmuma aktīvi tiek realizēti ar mērķi iespējami ātrāk atjaunot ražošanu, uzsver FM.

Kā ziņots, Liepājas tiesa nolēmusi izbeigt "Liepājas metalurga" tiesiskās aizsardzības procesu (TAP) un sākusi maksātnespējas procesu, par tā administratoru ieceļot līdzšinējo "Liepājas metalurga" TAP administratoru Haraldu Velmeru.

Nonākot finanšu grūtībās, "Liepājas metalurgs" jau pavasarī pārtrauca ražošanu. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit" - 67 465 056 eiro jeb 47 414 711 latus. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica rūpnīcai valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro (4 307 103 latu) apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!