Foto: F64

Eiro krīzi daļēji varētu atrisināt Grieķijas izstāšanās no eiro zonas, piektdien intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Vairs nav ilūziju, ka Grieķija varēs noturēties eiro zonā, sacīja ministrs, norādot, ka valsts ekonomika ir ļoti novājināta. "Pēc iespējas ātrāk ir jāatrod veids, kā Grieķiju izlikt ārā no eiro zonas. Mans personiskais viedoklis ir, jo ātrāk, jo labāk," intervijā radio sacīja Vilks.

Ministrs pauda, ka vairs nedrīkst pieļaut Grieķijas negatīvo ietekmi uz pārējām eiro zonas valstīm, jo "Grieķija velk uz leju visu eiro zonu." Grieķijas izstāšanās no eiro zonas daļēji atrisinātu eiro krīzi, sacīja Vilks, atgādinot, ka problēmās nonākušas arī citas valstis, piemēram, Spānija.

Jau vēstīts, ka Grieķija ir viena no vissmagāk cietušajām valstīm Eiropas parādu krīzē, kura aizsākās 2009. gadā. Starptautiskās institūcijas ir sniegušas palīdzību Grieķijai, taču tā valstij nav līdzējusi. Papildus krīzei, Grieķiju plosa arī neapmierināto iedzīvotāju protesti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!