Foto: Shutterstock
Vai tev kādreiz ir bijusi sajūta, ka tavs bērns dārziņā ir īsts eņģelis, bet, atgriežoties mājas, viņa uzvedība pilnībā mainās? Domājam, ka daudzi vecāki nesaprašanā rauc pieri un sev jautā "Kāpēc tā ir?". Šī iemesla dēļ pirmsskolas izglītības iestāžu skolotāji dalās ieteikumos, kurus paši pielieto darbā ar bērniem.

"Es satraucos par savu trīs gadus veco meitiņu Sofiju. Bērnudārzā viņa ir ļoti pastāvīga – pati savāc savas rotaļlietas, uzvelk kurpes un dodas un podiņu, turpretim mājās mazā nemitīgi "čīkst", ka viņai ir nepieciešama palīdzība, nevar viena pati aiziet uz tualeti un pat pusdienas viņa ēd tikai tad, ja baroju viņu ar karoti. Ir skaidri redzams, ka bērnudārza audzinātājas zina ko tādu, ko es nezinu," atzīst Sofijas mamma. Iespējams, arī tu esi nonākusi līdzīgā situācijā un saproti, ka bērnudārzā tavs mazais uzvedas kā īsts eņģelītis, bet, atgriežoties mājās, rodas sajūta, ka bērns paceļam ir ticis samainīts, jo mājās viņa uzvedība ir pilnīgi pretēja.

Nereti vecāki paši sev uzdod jautājumu "Kāpēc mans mazais bērnudārzā uzvedas citādāk, nekā mājās?" Vienkāršā atbilde ir – tavs bērns zina, ka mīlēsi viņu arī brīžos, kad uznāks lielie "niķi un stiķi". Šī iemesla dēļ bērns pārbauda vecākus, lai saprastu, kuras viņa izdarības mamma un tētis ir gatavi paciest.

Par spīti tam portāls "Parents" ir apkopojis dažādu pirmsskolas izglītības iestāžu skolotāju ieteikumus, kas lieki noderēs bērna audzināšanā.

Patstāvība

Foto: Shutterstock

Disciplīna

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!