Foto: AFP/Scanpix/LETA
378 dienas – vairāk nekā gads – nepilnos 160 kvadrātmetros. Šādu izaicinājumu zinātnes vārdā uzņēmušies četri brīvprātīgie, kas dzīvos atrauti no ārpasaules simulētā Marsa mītnē un krās zināšanas par sarežģījumiem, ar kuriem nāksies cīnīties pirmajiem cilvēkiem uz Marsa.

Kas viņi ir?

Par cik lielu atlīdzību tu būtu gatavs gadu dzīvot 160 kvadrātmetrus lielā telpā, kas jādala ar vēl trim cilvēkiem? Atlīdzība eksperimenta dalībniekiem nebūs nekāda dižā – 60 tūkstoši ASV dolāru jeb apmēram 5000 eiro mēnesī. Uz Latvijas algu fona daudz, bet ASV ne pārāk – tā ir mazāka atlīdzība nekā vidējā mēnešalga, kas Savienotajās Valstīs ir vairāk nekā 6000 dolāru mēnesī.

Tomēr ne jau atalgojuma dēļ šie cilvēki "parakstījās" uz šo avantūru – katrs ir atzīts profesionālis savā darba jomā un citos amatos varētu nopelnīt vairāk. Šoreiz motivācija ir piedzīvojums, savu spēju pārbaudīšana un jaunas zināšanas. 25. jūnijā aiz sevis durvis uz vairāk nekā gadu aizvēra Kellija Hatsone, Ross Brokvels, Neitans Džounss un Anka Selariu. Viņi ir pirmie projekta CHAPEA jeb "Crew Health and Performance Exploration Analog" dalībnieki.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!