Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns aicinājis pastiprināt gatavību karam, lai atvairītu, viņaprāt, bezprecedenta ASV vadītās konfrontācijas darbības, raksta "Associated Press" (AP).

Totalitārās valsts vadonis šos komentārus izteica politiskās sanāksmes laikā. Šī sapulce bija paredzēta, lai apspriestu valsts galvenos uzdevumus 2024. gadā.

Kima izteikumi vēlreiz norādīja, ka Ziemeļkoreja, visticamāk, turpinās ieroču testus, lai modernizētu savu kodolarsenālu. Taču novērotāji saka, ka Kims, iespējams, cer izmantot savu pastiprināto arsenālu kā sviru diplomātijā ar Vašingtonu, iespējams, pēc ASV prezidenta vēlēšanām nākamā gada novembrī.

Valdošās partijas plenārsēdes sesijā trešdien Kims izvirzīja neprecizētus uzdevumus militārajai un munīcijas nozarei, lai "turpinātu paātrinātu gatavošanos karam", ņemot vērā "[pret Ziemeļkoreju vērstos] ASV konfrontācijas soļus.

Paredzams, ka Strādnieku partijas sanāksme ilgs vairākas dienas, un valsts mediji pēc tās beigām, iespējams, 31. decembrī, publicēs informāciju par tās diskusijām. Eksperti saka, ka Ziemeļkoreja nāks klajā ar solījumiem un soļiem, lai stiprinātu savas kodoluzbrukuma spējas un paplašinātu sadarbību ar Krieviju un Ķīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!