Foto: Vida Press

Svētdien Maskavā notikušajā Pasaules kausa fināla spēlē Francija ar rezultātu 4:2 pieveica Horvātiju. Visas spēles garumā abas komandas dedzīgi atbalstīja valstu prezidenti Emanuels Makrons un Kolinda Grabara-Kitaroviča.

Daudzus apbūrusi Horvātijas prezidentes sirsnīgā fanošana par savu valstsvienību. Grabara-Kitaroviča uz finālspēli bija ieradusies, tērpusies Horvātijas izlases krekliņā, un visa mača garumā kvēli atbalstīja izlasi, neslēpjot prieku par gūtajiem vārtiem.

Lai gan Horvātija šoreiz piekāpās Francijai, arī pēc spēles Grabara-Kitaroviča bija pacilātā omā, un viņas foto no Lužņiku stadiona kļuvuši par īstu sensāciju, vēsta dažādi ārzemju plašsaziņas līdzekļi.

Horvātijas prezidentes nepiespiestā uzvedība un vienkāršība sociālajos tīklos izraisījusi sajūsmu, un daudzi steiguši slavēt viņas sirsnību, kad prezidente pēc spēles apskāvusies ar futbolistiem.

Daži pat sprieduši – Francija, iespējams, vinnējusi Pasaules kausā, bet ļaužu sirdis, pateicoties prezidentei, izcīnījusi Horvātija.

Jāatzīmē, ka par nupat Krievijā aizvadītā Pasaules kausa futbolā labāko spēlētāju svētdien tika nosaukts Horvātijas valstsvienības pussargs Luka Modričs, un arī prezidente steidza viņu sirsnīgi apsveikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!