Par visai pretrunīgi vērtētu situāciju vēsta ASV mediji - piecus gadus vecais Ītans Kloss no Springfīldas Ohaio štatā atstādināts no nodarbībām bērnudārzā, jo viņam ir irokēzu tipa matu griezums jeb tā sauktā "grebene".

Kā vēsta vietējais televīzijas kanāls WHIO, bērnudārza administrācija ir pārliecināta par savu taisnību, jo saskaņā ar iekšējās kārtības noteikumiem bērniem nedrīkst būt tādas frizūras, kas pašu vai citu uzmanību novērš no mācībām.

Ītana māte par notikušo, protams, ir sašutusi, taču ar administrāciju strīdēties nevēlas - viņa solījusi, ka tuvākajā laikā savam bērnam matus noskūs pilnībā.

Izveidot "grebeni" puisēns savu māti palūdza brīvlaikā, taču, kad mācības atsākās, bērni pulcējās ap Ītanu un visu laiku aiztika viņa matus. Tas arī piesaistīja audzinātāju uzmanību, un sievietes nekavējās ar Ītana atstādināšanu.

Springfīldas bērnudārza noteikumos rakstīts, ka bērniem aizliegti vairāki frizūru tipi, piemēram, čolka nedrīkst aizsegt uzacis, bet matu šķipsnas drīkst būt tik garas, lai tās nepieskartos apģērba apkaklītei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!