Foto: Facebook.com/SquattingSlavs/
Tā dēvētajiem gopņikiem, kuru izcelsme meklējam slāvu zemēs, piemīt vairākas zīmīgas īpašības – viņiem patīk tērpties treniņtērpos, kas visbiežāk tiek kombinēti ar balles kurpēm, un tupēt visās iespējamajās vietās.

Tīmeklī pirms aptuveni diviem gadiem aizsākusies kustība "Squatting Slavs" jeb "tupošie slāvi", kas laika gaitā izpelnījusies lielu interneta lietotāju ievērību un sajūsmu.

Tupošajiem slāviem izveidota mājaslapa, "Instagram" konts un "Facebook" lapa, kā arī profili citos sociālajos tīklos. Apskatāmo bildīšu klāsts ir gana plašs un attēlu skaists mērāms vairākos simtos.

Kustības aizsācēju mērķis ir savākt un kolekcionēt pēc iespējas vairāk bildīšu, kurās gan īsti gopņiki, gan tādi, kas tikai par tiem izliekas, pozē tupus. Ideālā variantā tas tiek darīts treniņtērpā un tā saucamajā "pilnpēdiņā" – kad pēdas stabili balstās pret zemi.

Savukārt vēl labāk, ja tupēšana treniņtērpā tiek papildināta ar citām subkultūras iecienītākajām izklaidēm – saulespuķu sēklu graušanu, šņabja dzeršanu, spļaudīšanos un mūzikas klausīšanos telefonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!