Foto: F64

Jau šo piektdien, iespējams, piedzīvosim pēdējos normālas dzīves mirkļus pirms pasaules ieslīgšanas tumsībā, piedzīvojot pareģoto apokalipsi. Lai izvairītos no drūmā noskaņojuma un bezdarbības, seksoloģe Rita Lasmane (attēlā) liktenīgo 21. decembra nakti un piespiedu sveču gaismu aicina baudīt mīlējoties.

"Tas, kā pavadīt šo, iespējams, pēdējo nakti pirms pasaules gala, ir katra paša ziņā. Pāriem, kas tajā nodosies mīlas priekiem, iesaku veikt kādas rituālas darbības, lai vēlāk, ja nu tomēr arī šis pareģojums, līdzīgi kā iepriekšējie, izgāžas, būtu, ko atcerēties.

Viens no īpašajai naktij nepieciešamās romantiskās gaisotnes rituālajiem veidotājiem varētu būt kopīga nomazgāšanās dušā, vannā vai ieejot pirtī, procesu padarot maksimāli juteklisku un kaislīgu.

Šī kopīgā mazgāšanās ir arī lielisks līdzeklis, kas vīrietim palīdzēs sievieti noskaņot erotiskajām rotaļām, tā uzlabojot vēlākā dzimumakta kvalitāti, jo tas, kur slēpjas galvenie mīlēšanās kvalitātes rādītāji, sieviešu un vīriešu uztverē ir atšķirīgi.

Meitenēm romantiskāks un jutekliskāks šķiet process pirms mīlēšanās, savukārt puišiem svarīgāka ir pati darbība kā tāda," sarunā ar DELFI Izklaide skaidro Lasmane.

Tāpat seksoloģe pēdējo nakti, kurā baudīt mīlēšanos, iesaka izmantot arī kā katalizatoru, kas mudina atļauties aizmirst par robežām, kas dažus cilvēkus tur grožos, mīlējoties ikdienā.

"Iesaku atbrīvoties no jebkādiem aizspriedumiem un koncentrēties uz kopīgo baudu, izmēģinot ko vairāk, nekā ierasts. Vienotas receptes šim sevis atklāšanas veidam gan nav, jo tas, uz ko cilvēks ir gatavs parakstīties baudas vārdā, ir ļoti individuāli.

Vienam mulsinoša un nepieņemama šķitīs jau vibratora izmantošana, savukārt cits nepamirkšķinās ne aci, pielietojot arī specifiskākās seksa rotaļlietas. Galvenais, ko iesaku ņemt vērā, ir koncentrēšanās uz to, lai veiktās darbības būtu patīkamas abiem.

Latviešu sievietes mīlējoties nereti grēko, nepatīkamās izjūtas pieciešot otra baudas vārdā un savas vēlmes noklusējot mulsuma vai kauna dēļ," stāsta Lasmane, piebilstot, ka svarīgi ir arī atcerēties bērnību, kad mums prieku sagādāja viss, kas ir nezināms.

"Tāpat, pavadot zīmīgo 21. decembra nakti, ir vērts pamēģināt arī pozas, kuru pielietošanai mīlējoties ikdienā, nevēlamies pielikt pūles.

Tomēr arī šeit jāatceras, ka jebkura normāla dzimumakta pamatā jābūt centieniem sagādāt sievietei orgasmu. Ja viņa aizkarinās kājas sev aiz ausīm tikai tādēļ, ka poza skaitās gana ekstrēma, bet no tā negūs labsajūtu, tam nebūs nekādas jēgas," nosmej eksperte.

"Iesaku neaizmirst arī par mīlēšanos ārpus ierastās gultas. Viena no vietām, kas arī pēdējās nakts seksam piešķirs īpašu garšu, var būt vecā labā automašīna, kas atsvaidzinās arī pāra atmiņas par iemīlēšanās sākumu.

Tāpat nedrīkst aizmirst arī par klasiskajām vērtībām, piemēram, mīlēšanos uz virtuves galda vai ieslēgtas veļasmašīnas," atraisīt savu apokaliptisko libido mudina Lasmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!