Foto: AP/Scanpix
Velsas princese Diānas nāves 20. gadadienas gaidās viņa atkal kļuvusi par britu mediju iemīļotāko zvaigzni. Pagātnes notikumi tiek vētīti tik dedzīgi, kā vēl nekad agrāk, un tabloīdi pamanās uzrakt arvien jaunas sensācijas.

Jau vēstīts, ka jūnija beigās tiks pārizdota biogrāfa Endrjū Mortona sarakstītā grāmata "Diana: Her True Story", kas iznāca 1992. gadā. Autors medijiem klāstījis, ka svaigajā izdevumā būs iekļauti jauni un līdz šim nepubliskoti materiāli.

Mortons ar izdevuma "The Daily Mail" starpniecību šomēnes iepazīstinājis lasītājus ar dažiem grāmatā iekļautajiem notikumiem, kas balstīti uz audio ierakstiem, kurus viņam savulaik sūtījusi pati Diāna.

"Es biju pilnībā apsēsta ar Kamillu."

Foto: AP/Scanpix

Nevienam nav noslēpums – Diānas un prinča Čārlza laulība, kura tika noslēgta 1981. gada 29. jūlijā, izvērtās par krahu. Tautas princese nespēja samierināties ar to, ka viņas vīram ir stipras jūtas pret citu sievieti – Kamillu Pārkeri Boulzu –, un pārdzīvojumi viņu pamazām dzina izmisumā.

"Es biju tik ļoti iemīlējusies savā vīrā, ka nespēju no viņa atraut acis. Es biju pārliecināta, ka esmu pati laimīgākā meitene pasaulē. Viņš par mani rūpēsies. Ja vien es būtu zinājusi, cik šis pieņēmums bija greizs," "The Daily Mail" citējis Diānas sacīto kādā no Mortonam nosūtītajiem audio ierakstiem.

Tieši Kamillas ēna pār laulību ar Čārlzu Diānu pamudinājusi sākt darīt sev pāri. Medusmēneša laikā sieviete izjutusi nemitīgu nelabumu, visu laiku raudājusi un mocījusies ar sliktu dūšu. Savukārt naktīs viņai murgos rādījusies Kamilla.

"Es biju pilnībā apsēsta ar Kamillu. Es neuzticējos Čārlzam. Vēl jo vairāk tāpēc, ka viņš ik pēc pāris minūtēm zvanīja Kamillai, lai lūgtu viņai padomu, kā tikt galā ar laulības problēmām,"sacījusi Diāna.

Roku graizīšana, bulīmija un depresija

Foto: AP/Scanpix

Savukārt dažus mēnešu pēc kāzām Diāna pirmo reizi mēģinājusi izdarīt pašnāvību. Kā skaidrojusi princese, viņa nav spējusi izturēt vienmuļo un nomācošo dzīvi karaliskās ģimenes rezidencē Balmorālas pilī Skotijā.

"Es biju tik nomākta, ka ar žileti graizīju rokas. Visu laiku tikai lija, lija un lija. Visbeidzot es atgriezos Londonā. Nevis tāpēc, ka es ienīdu Balmorālu, bet gan savas labsajūtas dēļ," audio ierakstos sacījusi princese, kura četru mēnešu laikā pēc kāzām bija acīmredzami novājējusi un savārgusi, jo slīga bulīmijas purvā.

Savukārt 1981. gada rudenī Diāna uzzināja, ka viņa zem sirds nes bērnu. Kā skaidrojusi sieviete, grūtniecība bijusi neaprakstāmi smaga – viņa nemitīgi izjutusi nelabumu, jutusies nomākta un visbeidzot pat mēģinājusi sevi savainot, būdama gaidībās.

Pašnāvības mēģinājums ar bērnu zem sirds

Foto: AP/Scanpix

"Kad es biju ceturtajā grūtniecības mēnesī ar Viljamu zem sirds, es speciāli nokritu pa kāpnēm, jo vēlējos iegūt vīra uzmanību. Gribēju, lai viņš manī ieklausās.

Es Čārlzam jau biju teikusi, ka jūtos izmisusi. Es nemitīgi raudāju. Viņš man atbildēja, ka es esot kā gaudojošs vilks un nemaz netaisās manī klausīties. Tā vietā viņš devās izjādē," skumjus notikumus izklāstījusi princese.

Diāna piebildusi, ka, lai gan uz viņas vēdera pēc kritiena bijušas brūces, viņa zinājusi, ka bērniņam nekas ļauns nenotiks. Karalieni Elizabeti šis incidents pārbiedējis – viņa drebējusi. Savukārt Čārlzs šo situāciju ignorējis un nav tai pievērsis uzmanību.

Audio ierakstos Diāna uzsvērusi – viņa labi apzinājusies, ka kaut kas ar viņu nav kārtībā. Daļēji viņa bijusi tik trauksmaina, jo bijusi gluži vai apsēsta ar Kamillu, tomēr lielu lomu spēlējis arī tas, ka viņa nav spējusi uzreiz pierast pie dzīves karaliskajā ģimenē.

"Es zināju, kas ar mani nav kārtībā, bet neviens cits mani nesaprata. Man vajadzēja atpūtu – lai par mani kāds mājās rūpējas, lai līdzcilvēki pacenšas saprast manas mocības un sāpes. Es biju izmisušais, kurš sauca pēc palīdzības. Es neesmu kaprīza, man gluži vienkārši vajadzēja laiku, lai pierastu pie sava jaunā statusa," sacījusi Diāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!