Foto: Privātais arhīvs
Starp daudzajiem iedvesmojošajiem Latvijas fitnesa stāstiem jāizceļ kāds īpašs puisis – Kristaps Vilde (attēlā), kurš oficiāli atzīts par aizgājušā gada Latvijas skaistāko jaunekli. Muskuļotais skaistulis nekad nav uzskatījis par vajadzīgu iesmērēt savus muskuļus ar eļļu un izrādīties sacensībās – tā vietā viņš labāk novada kādu bezmaksas treniņu tautai.

"Draudzene man vienmēr saka tā: visi treneri ir forši, bet tev ir viens pluss - harizma. Tas ir tas, kā es iedegos par to, ko daru, un cik ļoti esmu gatavs palīdzēt visiem," sarunā ar DELFI Izklaidi ar sevi iepazīstina Vilde.

Ar "visiem" Vilde nedomā cilvēkus, kuri, samaksājot noteiktu summiņu, gatavi izmēģināt trenažierus smalkā sporta klubā. Jaunais fitnesa censonis patiešām grib motivēt sportam visu Latviju, neatkarīgi no maciņa biezuma, tāpēc par baltu velti reizi nedēļā vada treniņus Grīziņkalnā, uz kuriem laipni gaidīts ikviens interesents.

"To visu daru jau četrus gadus, un mans mērķis nekad nav bijis taisīt sev kaut kādu reklāmu vai kaut ko iekasēt. Es esmu veselīga dzīvesveida entuziasts vārda tiešākajā nozīmē, jo gribu izglītot tautu par sporta un vesela uztura nozīmi.

Kāda man no tā jēga? Man ir divi ieguvumi. Pirmkārt, karmas punkti - tiešām ticu, ka labie darbi skaitās. Otrkārt gandarījums, izdarot ko labu sabiedrībai," stāsta fitnesa entuziasts. Redzot sportisko jaunieti, diez vai kāds iedomāsies, ka bērnībā viņam bija īpašs aizliegums pat tuvoties sporta zālei.

"Visu bērnību no trim līdz 12 gadiem es biju ļoti smagi slims. Tā ka tiešām ļoti. Bija divi varianti - vai nu, pubertātei sākoties, viss mainīsies, vai nu būs ļoti traģiskas beigas. Paldies Dievam es izveseļojos.

Vienmēr skatījos, kā citi sporto, bet man tas bija lielākais aizliegums pasaulē," atceras Vilde, kurš līdz 12 gadu vecumam nedrīkstēja pat piedalīties skolas sporta stundās. Tagadējais fitnesa skaistulis atceras, ka bērnības gadi pagājuši pie kompjūtera - 48 stundas no vietas nospēlēt spēlītes bijis nieks.

Puisis neziņā par savu nākotni gaidījis kādu likteņa zīmi, un tā pienākusi pēc devītās klases, kad viņš pirmo reizi uzaicināts uz fitnesa klubu.

"Cilvēki saka - vai tu tici mīlestībai no pirmā acu skatiena? Es ticu, un nu jau man to divreiz gadījies piedzīvot. Gan savu draudzeni, gan fitnesu iemīlēju no pirmā acu skatiena," priecājas Vilde.

Viņš metās fanātiskā darbā, kas turpinās joprojām. Puisis ieguvis attiecīgo izglītību un, citu mudināts, palēnām sācis izstrādāt treniņu programmas arī citiem. Viņam ir plašs fanu loks, cilvēki, kas trenējas pie viņa, un Vilde pat savā ziņā lepojas ar to, ka nav piedalījies dažādās fitnesa skaistuļu sacensībās. Viņš ir tika aizņemts ar darbu sabiedrības labā, ka parastai muskuļu izrādīšanai nemaz nav laika.

Nupat viņš nosvinējis savu 23 gadu jubileju un kā labāko dāvanu un ballīti reizē izvēlējies sportu - Vilde dzimšanas dienas vakarā sarīkojis kārtīgu bezmaksas treniņu Grīziņkalnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!