Foto: DELFI

Pirmdienas, 9. septembra, vakarā Kanāla 2 un TV3 tiešraidēs skatītāji varēja novērtēt Jaunās talantu fabrikas censoņu sniegumu šova trešajā koncertā, un skatītāju un žūrijas kopvērtējumā par labāko šajā vakarā tika atzīta Ilze Skarbule (attēlā pa labi).

Trešajā koncertā dalībniekiem bija dots visnotaļ grūts uzdevums - viņiem bija jāsagatavo kāda populāra latviešu dziesma, bet priekšnesumā jādemonstrē ne tikai vokālais sniegums, bet arī kāda mūzikas instrumenta spēle.

Visveiksmīgāk ar šo uzdevumu tika galā mazā Ilzīte, kura bija izvēlējusies izpildīt grupas Instrumenti kompozīciju Zemeslodes, pavadot savu dziedājumu uz ksilofona - no žūrijas locekļiem viņa saņēma 36 punktus, bet skatītāju atbalsts viņai ļāva gūt uzvaru.

Visaugstāko žūrijas vērtējumu trešajā koncertā - 39 punktus - saņēma Aminata, kura bija izvēlējusies tautasdziesmu Zigmara Liepiņa apdarē Es atnācu uguntiņu, bet viszemākais vērtējums šajā vakarā tika par "latviešu Džastinu Bīberu" dēvētajam Rihardam, kurš par Jāņa Stībeļa kompozīciju Es tikai smejos saņēma tikai 29 punktus.

Par vienu no apspriestākajiem priekšnesumiem kļuva Pāvela Fomkina uzstāšanās - puisis pirmo reizi uzstājās ar astītē nesaņemtiem matiem, par ko izpelnījās komplimentus no koncerta vadītājas Ketijas Šēnbergas, bet vokālais pedagogs Edgars Kramiņš atzina, ka Pāvels ar latviešu tautas dziesmas priekšnesumu spējis izdarīt daudz vairāk, nekā paveikuši visi līdzšinējie integrācijas ministri kopā.

Trešais koncerts visneveiksmīgākais izrādījās Guntai un Mārtiņam - viņi skatītāju un žūrijas balsojuma kopvērtējumā ieņēma pēdējās divas vietas, un otrdienas vakarā abi jaunieši sēdīsies uz izbalsošanas līnijas, bet viņiem pievienosies iekšējā balsojumā izvēlētais kolēģis.

Kā atzina daudzi šova skatītāji Twitter tīklā, daudz interesantāka par jauno dziedātāju priekšnesumiem šoreiz bijusi žūrijas locekļu "rīvēšanās" - pastāvīgajiem vērtētājiem bija pievienojusies grupas PeR dalībnieks Ralfs Eilands, kurš nevairījās no skarbas un atklātas kritikas, tiesa, pagūstot nokaitināt līdz šim šerpāko žūrijas locekli Kramiņu.

Par vakara labāko joku parūpējās jauniešu mentors, dziedātājs Dons jeb Artūrs Šingirejs - uz aizdomām, ka viņš varētu būt apēdis kādu "labestības tableti", jo visu laiku smaidīja un atzinīgi vērtēja dalībniekus, dziedātājs paziņoja, ka ir apēdis Katrīni Pasternaku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!