Foto: DELFI

Maijā Kopenhāgenā norisināsies dziesmu konkurss Eirovīzija, kurā Latviju šogad pārstāvēs apvienība Aarzemnieki (attēlā) ar dziesmu Cake to Bake, taču grupu piemeklējušas pamatīgas likstas – māksliniekiem trūkst naudas, lai sevi reklamētu ārvalstīs, tādēļ mūziķi nolēmuši vākt ziedojumus.

Kā vēsta Aarzemnieku oficiālajā Facebook lapā sniegtā informācija, trešdienas, 2. aprīļa, pievakarē Rīgas folkklubā Taka grupa sniegs nelielu koncertu, kurā tiek mīļi gaidīti visi tie, kas gatavi finansiāli atbalstīt mūziķus, lai tie varētu doties tūrē pa Eiropu.

"Šī pasākuma laikā vēlamies jūs aicināt mūs atbalstīt un ziedot kādu artavu no savas kabatas. Šī naudiņa tiks izmantota Eirovīzijas vajadzībām, jo dosimies sevi parādīt uz Amsterdamu, tad Londonu un, iespējams, vēl šur tur, bet pagaidām neesam satikuši mūsu patieso sponsoru. Ja vēlies un vari tāds būt, tad droši dod ziņu," savus fanus oficiālā paziņojumā informējusi grupa.

Tiesa, šī nav pirmā reize, kad publiski tiek runāts par papildus finansējuma piešķiršanu Latvijas pārstāvjiem. Tā, piemēram, aizvadītajā gadā, analizējot grupas PeR zemos rezultātus Eirovīzijā, producenst Juris Millers sarunā ar DELFI Izklaide atklāja, ka, viņaprāt, mūziķiem ir jārīko tūres pa Eiropu un jāreklamē sevi ārvalstīs. Toreiz viņš pauda stingru pārliecību, ka tikai tad sagaidāmi augsti rezultāti.

Jau vēstīts, ka apvienība Aarzemnieki uz Eirovīzijas lielās skatuves Kopenhāgenā kāps pirmajā pusfinālā, kurš norisināsies 6. maijā, un Latvijas pārstāvji uzstāsies ar otro kārtas numuru.

Tiesa, pagaidām Aarzemnieku izredzes iekļūt lielajā finālā dažādi bukmeikeru kantori vērtē ļoti pieticīgi - Latvija ir iekļuvusi starp tām 12 valstīm, kuru izredzes tiek vērtētas ar zemāko koeficientu 101, kas nozīmē, ka iekļūšana finālā ir gandrīz neiespējama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!