Foto: Privātais arhīvs

Leģendārās latviešu rokgrupas Rebel soliste Lola jeb Lolita Novikova arī pēc grupas izjukšanas turpina aktīvi koncertēt gan uz pašmāju, gan ārzemju skatuvēm.

Nu dziedošās mātes pēdās izlēmusi iet arī Lolitas meita Rebeka (abas kopā attēlā), kura kopā ar mammu strādā pie jauna mūzikas albuma ierakstīšanas.

"Lai gan Rebeka nekad netika izrādījusi vēlmi savu ikdienu saistīt ar mūziku, kas mani skumdināja, pēdējo gadu laikā kaut kas, acīmredzot, ir mainījies.

Pirms kāda laika meita pie manis vērsās ar iniciatīvu izdot albumu, kurā būtu apkopotas gan mūsu solo, gan duetos izpildītas dziesmas.

Tā kā meitu nebiju dzirdējusi dziedam kopš piecpadsmit gadu vecuma, vispirms sarīkoju noklausīšanos studijā, lai izlemtu, vai projektam ir iespējama nākotne. Dzirdētais mani patīkami pārsteidza, un nu jau strādājam pie albuma ierakstīšanas," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Lolita.

Mātes un meitas izlolotais albums klausītāju vērtējumam tiks nodots nākamā gada nogalē. Tajā būs dzirdamas vienpadsmit kompozīcijas, kuru mūzikas un tekstu autores galvenokārt ir pašas izpildītājas.

Šobrīd Lolita publiskojusi pirmo albumā dzirdamo dziesmu Ziemassvētku laiks, kurai sarakstījusi mūziku, savukārt tās vārdu autors ir ne mazāk leģendārais mākslinieks Sandis Kiops.

"Sadarbība ar Sandi aizsākās, kad kopīgi ierakstījām Raimonda Paula Mēmo dziesmu. Viņa vārdi šai kompozīcijai nāca kā paša Sanda iniciatīva, un, tā kā man tie šķita dziesmai atbilstoši, nolēmu tos atstāt.

Tomēr pārējās albuma dziesmās būs dzirdami Rebekas un nedaudz arī manis rakstītie vārdi. Šis ir īsts mātes un meitas projekts," savu prieku pauž dziedātāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!