Foto: Privātais arhīvs

Par vienu no pamanāmākajiem šoviem šonedēļ notikušajā mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons koncertā parūpējās jaunā grupa Astra The 22`s (attēlā). Grupa, kas pārsteidza ne tikai ar spēcīgu dziesmu, bet arī atmiņā paliekošu izskatu, ir latvietes Kerijas Kalējas un amerikāņa Ērika Džeika kopprojekts, kas vienlaicīgi iekaro abus kontinentus.

Pirmos veiksmīgos soļus Latvijas mūzikas biznesā Kerija spērusi jau 17 gadu vecumā, ar labiem panākumiem piedaloties Eirovīzijas nacionālajā atlasē. „Man pavērās iespēja pieteikt sevi Latvijas mūzikā, bet es izvēlējos īstenot savu sapni un braukt mācīties uz Ameriku.

Devos uz Ņujorku, lai mācītos mūziku un mūzikas biznesu," sarunā ar DELFI Izklaide karjeras pirmsākumu atceras Kerija. Universitātes laikā viņa turpinājusi rakstīt mūziku, taču maldījusies īstā stila meklējumos. Viņa iepazinusies ar vietējo studentu Ēriku Džeiku, kurš tolaik spēlējis grupā, kas muzicējusi glam rock stilā.

„Arī es sapratu, ka mans aicinājums ir rokmūzika. Ar Ēriku apgrozījāmies vienā kompānijā, un labu laiku domājām par kopīgu projektu, taču tajā laikā kaut kā nesanāca. 2012. gadā pārrados mājās, sāku strādāt MicRec, autortiesību jomā. Taču no mūzikas nevarēju tikt vaļā," atceras jaunā māksliniece.

2014. gadā viņa devusies uz Ņujorku, kur atkal satikusi Ēriku. Puiša grupa bija paputējusi, un abi beidzot varēja ļauties kopprojektam. „Tas bija īstais laiks, īsto apstākļu sakritība. Sapratām, ka abi esam uz viena viļņa, tapa dziesma Save Me," atceras Kerija. Nieka gada laikā tapis jau prāvs skaits dziesmu un mini albums.

Lai gan ikdienā abi grupas dalībnieki dzīvo ne tikai katrs savā valstī, bet pat katrs savā kontinentā, tas viņu sadarbībā nerada ne mazākās problēmas. Šajā tehnoloģiju laikmetā viegli visas muzikālās idejas ierakstīt un nosūtīt draugam tālumā. Turklāt faktam, ka abi mākslinieki ir katrs no savas pasaules malas, ir vairāki bonusi.

„Mums ir klausītāji gan Latvijā, gan Amerikā, nu jau parādījušies arī Baltijas fani. Amerikā pirmo koncertu sniedzām visai prestižā vietā, ne kādā nelielā bāriņā. Tas ir labs sākums, un jūtam, ka Amerikā arī ir interese par mums.

Tur, izdzirdot, ka viens grupas dalībnieks ir no Latvijas, cilvēkiem tā uzreiz šķiet baigā eksotika. Šeit, Latvijā, atkal otrādi - neierasti, ka grupā ir ārzemnieks. Arī mūzikā mēs savienojam šīs divas pasaules, tas, ko spēlējam, nav ne tīri amerikāņu, ne Eiropas mūzika," skaidro Kerija.

Astra The 22`s piesaista arī ar savu Latvijas šovbiznesam neierasto ārējo izskatu. „Mūsu izskats ir vēl viens izteiksmes līdzeklis, tas viss iet kopā ar mūziku. Ikdienā mēs tā nestaigājam," smejas Kerija.

Jau 14. marta vakarā grupa sniegs koncertu Gaiziņkalnā un plāno uzstāties arī vairākos mūzikas festivālos, no kuriem pirmais jau marta beigās notiks Teksasā. Ar Astra The 22`s daiļradi vairāk iepazīties var viņu Facebook lapā, sekojot mūziķiem Twitter un Instagram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!