Foto: AFP/Scanpix
Zinātnieku Jari Luhelainenu, kurš, balstoties uz DNS analīzēm, paziņoja par Džeka Uzšķērdēja personības identificēšanu, atmaskoja fundamentālā kļūda, kas liek apšaubīt viņa secinājumus, vēsta "The Telegraph".

Pērn ziņots, ka, veicot analīzes, Liverpūles universitātes molekulārās bioloģijas docents Luhelainens nāca pie secinājuma, ka slavenais sieviešu slepkava varētu būt 23 gadus vecais poļu imigrants, frizieris Ārons Kosminskis.

Taču "The Independent" ziņo, ka Luhelainena spriedumu apšaubīja četri eksperti, tajā skaitā profesors Aleks Džefrijs, kurš tiek uzskatīts par daktiloskopijas metodes izgudrotāju. 

Eksperti uzskata, ka Luhelainens ģenētiskā materiāla analīzē pieļāva "nomenklatūras kļūdu", nepareizi apzīmējot vienu no DNS raksturojumiem. Līdz ar to Džeka Uzšķērdēja personība joprojām paliek atklāta.

Jāatzīmē, ka DNS paraugs ņemts no zīda šalles, kas atrasta blakus vienai no Džeka Uzšķērdēja upuriem.

Džeks Uzšķērdējs pazīstams kā prostitūtu slepkava, kas darbojās Londonas priekšpilsētās 1888. gada otrajā pusē. Slepkava saviem upuriem ar ķirurga precizitāti pārgrieza kaklu un uzšķērda vēderu. Kopējais upuru skaits tiek lēsts no četriem līdz 15. Policijai tā arī neizdevās noskaidrot slepkavas vārdu, bet noziegumi tā arī palika neatklāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!