Foto: EPA/LETA

Šonedēļ translētas divas populārā amerikāņu šova The Dr. Oz Show epizodes ar Holivudas aktiera Čārlija Šīna (attēlā) piedalīšanos. Jau vēstīts, ka pirmajā intervijas daļā viņš skaidroja, kā kļuvis par alkoholiķi un narkomānu, savukārt otrajā epizodē viņš stāstījis, ar kādām metodēm cīnās pret HIV.

To, ka viņš ir HIV pozitīvs, Šīns uzzināja pirms aptuveni četriem gadiem. Savukārt pirms diviem mēnešiem viņš visai pasaulei publiski atzinās, ka ir inficējies ar vīrusu. Aktieris un vairāki viņa draugi apstiprināja, ka viņš katru dienu lieto ārsta izrakstītus medikamentus, lai slimība neprogresētu.

Tiesa, intervijā amerikāņu TV šovā aktieris atklājis, ka nesen viņš uz laiku pārtraucis lietot medikamentus un izmēģinājis kāda Meksikas daktera piedāvāto ārstēšanas kursu. Šīns stāstījis, ka alternatīvā metode viņu ļoti ieinteresējusi, jo to praktizējošais ārsts piesolījis žilbinošus rezultātus.

Šīns atklājis, ka Meksikas dakteris, lai pierādītu lojalitāti un uzticību, sevī injicējis viņa asinis. Holivudas spīdeklis nav atklājis sīkākas detaļas, ar kādām metodēm tieši viņš ārstēts, taču rezultāti nav attaisnojuši pūles.

Meksikas ārsta metode izrādījusies neefektīva. Šīns sekojis daktera norādījumiem, taču pēc pāris nedēļām vīrusa rādītāji asinīs paaugstinājušies. Visbeidzot aktieris nolēmis atgriezties pie iepriekšējiem medikamentiem, jo tie pagaidām ir drošākā metode, kā ierobežot HIV.

Kā intervijā atzinis slimnieks, Meksikas gadījumu viņš uztverot kā eksperimentu. Savukārt aktiera menedžeris Marks Burgs intervijā izdevumam USA Today vēlāk skaidrojis, ka Šīns ir gatavs riskēt ar savu dzīvību, lai atrastu HIV pretlīdzekli un palīdzētu ne tikai sev, bet arī citiem inficētajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!