Foto: AFP/Scanpix

Lai gan amerikāniete Kima Kardašjana (attēlā) plašsaziņas medijos tiek dēvēta par sabiedrības dāmu, realitātes šovu zvaigzni un biznesmeni, nevienam nav noslēpums, ka viņas slava aizsākās tālajā 2007. gadā, kad atklātībā nonāca brangās pēcpuses īpašnieces seksa video.

Šomēnes laista klajā amerikāņu rakstnieka Šona Smita veidotā Kimas Kardašjanas biogrāfija Kim, un autors medijus iepriecinājis ar dažādiem faktiem un notikumiem, kas atspoguļoti izdevumā, kuram jau tiek paredzēts bestsellera statuss.

Vairāki ārvalstu mediji ziņo, ka grāmatā aprakstīti Kardašjanas neizmērojamās slavas pirmsākumi. Atsaucoties uz grāmatu, tiek vēstīts, ka Kima un viņas bijušais draugs, amerikāņu dziedātājs Ray J seksa video nofilmējuši jau 2003. gadā, savukārt atklātībā tas nonācis četrus gadus vēlāk.

Pārīša mīlēšanās ieraksts nodots pieaugušo filmu kompānijas Vivid Entertainment rokās. Kima sākotnēji esot vēlējusies uzņēmumu iesūdzēt tiesā, taču viņas tā laika draudzenīte Parisa Hiltone Kardašjanu iepazīstinājusi ar amerikāņu porno baronu Džo Fransisu, kurš viņai palīdzējis no seksa video gūt lielus ienākumus.

Tiek vēstīts, ka Kardašjana ir viena no retajām slavenībām, kurai patiešām ar savu seksa video izdevies kaut ko nopelnīt, un biogrāfijas autors grāmatā aprakstījis, ka visi viņas ienākumi patiesībā tiek balstīti uz sava ķermeņa daļu pārdošanu.

Šons Smits aprakstījis, kā naudiņu pelna atsevišķas Kardašjanas ķermeņa daļas, un ironiskā kārtā viņas izdaudzinātais dibens ir gandrīz vienīgais, kas nav nonācis tirgū. Tā, piemēram, Kimas krūtis kļuvušas par iedvesmas avotu viņas veidotajai apakšveļas kolekcijai, acis, nagi, lūpas, seja - dekoratīvās kosmētikas līnijai.

Savukārt Kardašjnas pēdas viņu iedvesmojušas radīt savu apavu kolekciju. Tāpat tirgū nonācis arī Kimas kakls - viņa izveidojusi pati savu rotu dizainu, bet viduklis tiek izcelts viņas radītajā apģērbu līnijā un diētas tablešu reklāmās.

Tiesa, lai gan pagaidām Kardašjana nav izdomājusi, kā likt savam dupsim papildināt bankas kontu ar miljoniem, tas, iespējams, jau sen sevi atpelnījis, jo savulaik nopludinātajā seksa video Kimas dupsis bija galvenais varonis.

Kā aprēķinājis Smits, Kimas ķermenis tā īpašniecei katru gadu ienes aptuveni 88 miljonus eiro, un Kardašjanas miesas pozicionēšana tirgū ir, iespējams, viens no gudrākajiem mārketinga gājieniem pēdējos gados, jo tas viņai nesis neizmērojamu bagātību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!