Foto: DELFI

Jaunā dziedātāja Kristīne Šomase (attēlā), kura plašāku atpazīstamību guva, piedaloties šovā Okartes skatuve, aizvadītajā nedēļā kļuvusi par konkursa "ISMA aicina talantus 2013" laureāti - viņa pārsteigusi žūriju ar vienkāršību un dabiskumu, galvenajā balvā saņemot sertifikātu budžeta vietai mācībām Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā.

Uzvarot konkursā, Kristīne saņēma vairākas balvas - sertifikātu ierakstu studijā ANTEX, kā arī dažādas dāvanu kartes, taču konkursa vērtīgākā balva bijis sertifikāts budžeta vietai mācībām Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā.

"Es būtu muļķe, ja neizmantotu iespēju mācīties. Jāatzīst, ka līdz šim vēl nebiju izdomājusi, ko darīšu pēc vidusskolas beigšanas, taču šobrīd esmu pārliecināta, ka izmantošu iegūto budžeta vietu. Tas man būs jauns izaicinājums, un esmu gatava pieņemt risku," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta dziedātāja.

"Varu pačukstēt, ka uzvara šajā konkursā bija solītis, varbūt pat divi, tuvāk manam sapnim, kuru vēlos piepildīt. Esmu jau noskaidrojusi, ka pēc gada, kuru būšu augstskolā nomācījusies, varēšu doties apmaiņas programmā uz ārzemēm. Lai sapnis piepildītos, man jānokļūst Londonā," aizrautīgi atklāj Kristīne.

"Godīgi sakot, šī man bija pirmā reize mūžā, kad uzvarēju kādā konkursā. Sajūtas ir neaprakstāmas. Sākumā piedalījos reģionālajā atlasē, pēc kuras tālāk ieguvu ceļazīmi uz pašu konkursu.

Konkurence bija liela, sākumā nebiju gaidījusi, ka tas viss būs tik nopietni - man bija jāsacenšas ar ļoti talantīgiem jauniešiem. Kad ieraudzīju, ka konkursā piedalās pat operdziedātāji, sapratu, cik tas viss ir nopietni.

Tomēr man izdevās sakoncentrēties, sakopot spēkus un neļaut emocijām novērst manu uzmanību. Un beigās biju pārsteigta, ka esmu uzvarējusi," saka mūziķe.

Konkursā Kristīne izpildīja leģendāro Tīnas Tērneres dziesmu Simply the Best. Meitene stāsta, ka, viņasprāt, mūziķim jāprot aizpildīt skatuvi vienam pašam un piesaistīt, kā arī noturēt publikas uzmanību, tādēļ dziedātāja uzstājās viena pati.

Kā stāsta Kristīne, tās ir neaprakstāmas sajūtas, kuras viņu pārņem, kad viņa sāk dziedāt. Ķermenis pats zina, kas jādara, kurā brīdī jāpaceļ roka, jāpasmaida vai jādejo. Tāpēc arī konkursa žūrija atzinīgi novērtēja Kristīnes dabiskumu un nesamākslotību priekšnesuma laikā.

Starp žūrijas pārstāvjiem bija tādas personības kā džeza dziedātāja Olga Pīrāgs, producents Aleksandrs Hvojņickis, producente Jeļena Švilpe un sabiedriskās kustības Mums pa ceļam vadītāja Jeļena Ušakova.

"Piedalīties konkursā mani pamudināja klases audzinātājs Vjačeslavs Piskunovs. Sākumā īsti nebiju pārliecināta, bet beigās nolēmu pamēģināt. Tā kā mācos 12. klasē, gribēju, lai audzinātājs jūtas novērtēts un viņam paliek patīkamas atmiņas, kad būšu beigusi skolu," stāsta Kristīne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!