Foto: Juris Zolbergs
Latviešu dziedātāja Liene Greifāne nekad nav baidījusies publiski runāt par sabiedrībā aktuālām tēmām, un šonedēļ viņa dalījusies savās pārdomās par šī brīža notikumiem pašmāju politiskajā telpā.

6. oktobrī notiks 13. Saeimas vēlēšanas, un Greifāni pamatīgi sadusmojusi priekšvēlēšanu jezga. Dziedātāja uzskata – ļaudis vēlas tikt pie varas, lai tikai realizētu savas savtīgās intereses.

"Šī priekšvēlēšanu jezga, meli, murgojumi un tā tālāk parāda, cik ļoti šiem cilvēkiem ir vajadzīgs tikt pie varas ne jau cilvēku, bet savu savtīgo interešu apmierināšanas dēļ. Pretīgi," visai lakoniska un skarba savos spriedumos bijusi Greifāne.

Dziedātājas pārdomas pagaidām gan nav raisījušas diskusiju. Viņas "Facebook" ieraksts izpelnījies tikai vienu komentāru, kuru Greifānei veltījusi mūziķe Maija Lūsēna. "Ne jau visiem... vecajiem bukiem," spriedusi Lūsēna.

Atgādinām, ka šopavasar Greifāne analizēja politiskos notikumus daudz plašāk – pasaules mērogā –un pauda nostāju, ka Trešais pasaules karš esot neizbēgams.

"Pasaulē notiek šausmu lietas, būtībā karš jau ir sācies. Civilie nogalina miermīlīgos ļaudis, lielvalstis bombardē citu teritorijas, saasinās savstarpējās attiecības starp valstīm, iedzīvotājiem un tā tālāk. Acīmredzami Trešais pasaules karš ir neizbēgams, jo ik gadu miljonus tērē ieroču iegādei, kaut kad jau tas viss ir jāsāk arī pielietot. Lielajiem gribas paspēlēt kariņu, kamēr pārējie cietīs," toreiz prātoja Greifāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!