Foto: Publicitātes foto

Līdz ar gadu miju televīzijas ēterā atgriežas kādreizējā raidījuma Mājokļa jautājums vadītāja Baiba Zvaigznīte (attēlā), kura nu pievienojusies Latvijas Reģionu televīzijas Re:TV komandai - 3. janvārī skatītāju vērtējumam tiks nodots pirmais Zvaigznītes veidotais jaunais raidījums Deputāts tuvplānā.

"Uzsākot darbu Re:TV, jaunā kolektīvā un jaunos projektos, sajūtas, protams, ir brīnišķīgas! Pirmkārt, kolektīvs ir ļoti jauks, un tas ir pats galvenais, jo kopā jāstrādā jau ir ar cilvēkiem, nevis ar projektiem. Otrkārt, man pa šo laiku, kamēr dzīvojos mežā, ir sakrājies daudz radošu ideju, pozitīvas enerģijas un jūtu, ka atkal ir, ko dot!" par atgriešanos TV priecājas pati Zvaigznīte.

Lai gan darba vieta ir Valmierā, filmēšanas notiek Rīgā, bet atpūta - mājās jeb, kā pati Baiba ironizē, mežā, un ir izaicinājums visu apvienot un veiksmīgi darīt savu darbu, kurš aizrauj.

"Ja runājam par izaicinājumiem, tad tas drīzāk attiektos uz manu spēju strukturēt savu domāšanu tā, lai varētu dzīvot vienā vietā, strādāt citā (Valmierā) un organizēt filmēšanas vēl trešajā (Rīgā). Tas ir pārbaudījums manai iekšējai sakārtotībai, jo, ja tur valdītu haoss, es šādā režīmā funkcionēt nespētu. Galvenais ir sistēma. Gan sadzīvē, gan darbā. Ja tāda tiek atrasta un izveidota, tad varu būt jebkur un justies komfortabli," pieredzē dalās bijusī TV "seja".

Kā vēsta telekanāla Re:TV pārstāvji, atgriežoties televīzijā, Zvaigznīte ir uzsākusi darbu pie raidījumu cikla Deputāts tuvplānā izveides, kura mērķis ir kaut nedaudz mainīt cilvēku attieksmi pret tautas priekšstāvjiem, parādot politiķi kā cilvēku, kā vienu no tautas, kas viņš patiesībā arī ir.

Baiba pati vienmēr ir sekojusi līdzi Latvijas politiskajiem notikumiem, mēģinājusi formulēt savu viedokli un piedalījusies visās vēlēšanās. Jautājot raidījuma producentei par projekta ideju, viņa viennozīmīgi atbild:

"Smaidu izraisa mūžīgā nīdēšana par to, ka ,,nav par ko balsot", ka visi ,,politiķi ir zagļi" un tamlīdzīgi. Dārgie draugi, paskatieties spogulī! Turklāt tie, kas neiet uz vēlēšanām, vispār sev ir atņēmuši jebkādas tiesības izteikties par šo tēmu. Tāpēc, lai iepazīstinātu sabiedrību ar tiem cilvēkiem, par kuriem esam balsojuši, nolēmu ķerties klāt viņu portretu "gleznošanai". Zīmēt neprotu, bet raidījumus veidot māku," spriež Baiba.

Raidījumā Deputāts tuvplānā būs redzami stāsti par dažādiem politiķiem, par cilvēkiem kā personībām, par viņu lielajiem un mazajiem mērķiem, par vidi, kas viņus veidojusi, vaļaspriekiem, sapņiem, dzīves filozofiju un vērtībām, un galvenais Zvaigznītes mērķis ir ar raidījuma starpniecību nedaudz mainīt sabiedrības negatīvo un nosodošo attieksmi pret tautas priekšstāvjiem.

"Es ar savu raidījumu centīšos to izdarīt. Varu apgalvot, ka šī ir tikai un vienīgi mana ideja un neviena partija man par to nemaksā. Lai gan citi atbalstītāji šim projektam noderētu. Esmu pārliecināta, ka reitingi būs labi!" prognozē Zvaigznīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!