Foto: Kadrs no video
Ceturtdienas, 3. novembra, vakarā pašmāju televīzijas "STV Pirmā!" šova "Uzmanību! Mana sieva pie stūres!" skatītājus gaidīja īsts spriedzes pārbaudījums – visi trīs pāri šoreiz bija gadījušies īpaši spilgti un emocionāli.

Šova princips ir vienkāršs – trīs stiprā dzimuma pārstāvji, kuri bijuši tik drosmīgi, lai uzņemtos savu mīļoto sieviešu autovadīšanas apmācību, sēžas blakus sievām un ar auto dodas ielās.

Filmētas tiek divas pāru braukšanas nodarbības un viena reize parkošanās laukumā, bet tad pāriem pievienojas profesionāls instruktors, kurš vērtē gan nākamo šoferīšu prasmes, gan otro pusīšu apmācības stilu.

Nebeidzams uztraukums par bedrēm – Zīļu ģimene

Raidījuma iesākumā varējām iepazīties ar Zīļu ģimeni – Elīnu un Aigaru, kurš radīja šī raidījuma visnervozākā instruktora iespaidu. To atzina arī sieva – jau braukšanas sākumā viņa norādīja uz laulātā drauga "nervozo toni", un abu kašķēšanās turpinājās arī vēlāk.

Vīru varēja saprast, jo viņš vairāk par visu vēlējās nosargāt savu auto no bedrēm, bet sievai mīļotā neiejūtība apmācības laikā pie dūšas negāja un viņa apstrīdēja gandrīz katru Aigara aizrādījumu.

Profesionālais instruktors pēc kopīgā brauciena ar pāri uzslavēja Elīnas laideno bremzēšanu, bet vīram ieteica būt iecietīgākam un kļūdu kritizēšanas vietā labāk sievai izskaidrot situāciju.

Smagā pamatiemaņu apgūšana – Purņi

Vissgrūtāk šoreiz gāja Evijai un Mārim Purņiem, kuri kopā jau ir astoņus gadus. Evija pie stūres bija sēdusies sen, kad pamanījusies atpakaļgaitā iebraukt grāvī, tāpēc iesākumā Purņi devās uz laukumu.

Evija centīgi grozīja stūri, apguva mehāniskās ātrumkārbas un pedāļu darbības principus, un, lai tiktu galā ar ātruma pārslēgu, viņai pat uz rokas bija uzzīmēts špikeris.

Braukšanas nodarbībās abi arī nekur daudz tālāk par laukumu netika, bet, kad mašīnā bija profesionālais instruktors, no tā vairs izvairīties nevarēja, un, vīra satrauktās klaigāšanas pavadīta, jaunā sieviete otro reizi ar auto devās Rīgas ielās.

Instruktors pēc brauciena atzina, ka rupju kļūdu netrūka, bet atzinīgi vērtēja pāra uzdrīkstēšanos un ieteica apmācību vēl kādu laiku turpināt laukumā.

Vai blondīne var vadīt auto? Evita un Aivars

Trešais pāris bija smaržu konsultante Evita Šīre un skursteņslauķis Aivars Reisons, kuri kopā ir divus gadus un kuri jau pirmajā kopīgajā braukšanas nodarbībā devās Rīgas ielās.

Uz ceļa gadījās gana daudz pārpratumu un pārkāpumu, bet Evita, kura bija apņēmības pilna pierādīt, ka arī blondīne var labi vadīt auto, nezaudēja dūšu – viņa spiedza un smējās, bet Aivars pacietīgi atbalstīja draudzenes centienus, gandrīz ne mirkli nezaudējot savaldību.

Instruktors Evitai ieteica auto vadīt maigāk – pārāk strauja bijusi gan bremzēšana, gan ātrumu pārslēgšana. Kritiskus vārdus viņš veltīja arī biežajai ātruma pārsniegšanai, tomēr kopumā Evitas braukšanas iemaņas vērtēja atzinīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!