Foto: AP/Scanpix
Džons Bartelds no Vašingtonas štata savā fermā nodarbojas ar miniatūru gotiņu selekcionēšanu, un viņam bija nepieciešami septiņi gadi, lai pasaulei prezentētu neparastu "gotiņu – pandu".

28. jūnijā pasaulē nācis teliņš vārdā Peanut (Zemesrieksts) - viņš izskatās tā, it kā būtu maskējies zem slavenā ķīniešu bambusu lāča. Vērsītim ir balts purniņš ar diviem melniem riņķiem ap acīm un balta josla uz ķermeņa.

"Zemesrieksts atšķiras no citiem teliņiem, un viņš pats to apzinās," vietējiem medijiem stāstījis Bartelds.

"Viņš ir visai nekaunīgs, un es uzreiz sapratu, ka viņš ir īpašs. Viņš uzvedas, it kā zinātu, ka kļūs par superzvaigzni. Viņš vēl ir maziņš, bet jau līderis starp citiem teliņiem."

Bartelds nodarbojas arī ar parastu govju audzēšanu, jo šādas miniatūras govis būtu neizdevīgi audzēt gaļai - pārāk dārga tā būtu. Viņš plāno reto eksemplāru pārdot, taču nezinot, kādu summu par viņu prasīt.

Zemesrieksts pasaulē nāca mākslīgās apaugļošanas ceļā, sakrustojot divas miniatūro gotiņu šķirnes - viņa mamma ir Herefordas šķirnes pārstāve Odiņa, bet tētis Dumpinieks pārstāv amerikāņu beltiju šķirni.

Bartelds žurnālistiem pastāstījis, ka gotiņas viņam aizvieto visu, jo viņš nav precējies un nav arī tēvs. "Savas gotiņas baroju ar labāko sienu, dzirdinu ar labāko ūdeni un vispār labi par viņām rūpējos," teicis Zemesrieksta "tētis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!