Foto: Vida Press

Par popmūzikas karalieni dēvētā dziedātāja Madonna šī gada maijā noslēgs savu karjeras lielāko hitu turneju "Celebration" ar vērienīgu bezmaksas koncertu.

Koncerts notiks šī gada 4. maijā slavenajā Kopakabanas pludmalē, Riodežaneiro, Brazīlijā. Kā lēš ārzemju mediji, koncertu varētu apmeklēt ap diviem miljoniem cilvēku.

Iespējams, šis būs viens no lielākajiem pasākumiem, kas pulcē tik lielu apmeklētāju skaitu uz kādu pasākumu četrus kilometrus garajā pludmalē. Jāatgādina, ka līdzšinējais apmeklējuma rekords ir trīs ar pusi miljoni cilvēku – tieši tik 2013. gadā pulcējās uz Romas pāvesta Franciska svēto misi Kopakabanas pludmalē. "Jā, tā ir taisnība. Madonna dodas uz Brazīliju, lai sniegtu megašovu 4. maijā. Tas iespējams kļūs par popmūzikas karalienes četrdesmit gadu ilgās karjeras lielāko koncertu," teikts paziņojumā par koncertu.

Savukārt Riodežaneiro oficiālā tūrisma vietne "Visit Rio" šo ziņu apstiprinājusi, aicinot Madonnas fanus būs gataviem vēsturiskam bezmaksas koncertam. Koncertā bezmaksas ieeju ikvienam nodrošina Brazīlijas banka "Itaú", kas šādā veidā nosvinēs savu 100 gadu jubileju.

Iepriekšējo reizi Madonna uzstājās Brazīlijā 2012. gadā, koncertējot trīs dažādās pilsētās. Šoreiz koncerts Riodežaneiro ir vienīgais, kas turnejas ietvaros notiek Brazīlijā.

Kā norāda ārvalstu mediji, šis paziņojums seko pagājušajā nedēļas nogalē notikušajam skandālam – dziedātāja šova laikā Losandželosā kādam koncerta apmeklētājam ratiņkrēslā mudināja nesēdēt, celties kājās un dejot.

"Ko tu tur sēdi?" Madonna vairākkārt jautāja, norādot uz koncerta apmeklētāju. Tomēr, ieskatoties ciešāk, dziedātāja saprata savu kļūdu. "OK. Nav politkorekti. Atvainojos. Priecājos, ka esi šeit," sacīja Madonna.

Madonnas "Celebration" turneju bija paredzēts uzsākt 2023. gada 15. jūlijā Vankūverā, Kanādā. Kopumā bija plānoti 35 šovi dažādās pasaules pilsētās. Tomēr dziedātājas veselības problēmu dēļ tā tika atlikta un pirmais koncerts notika vien rudenī – 14. oktobrī Londonā.

"Nedomāju, ka man tas izdosies. Arī mani ārsti nedomāja," turnejas atklāšanas koncertā sacīja Madonna. "Kad pamodos, ap mani bija mani bērni. Es biju aizmirsusi piecus savas dzīves vai arī nāves gadus. Es īsti nesapratu, kur esmu. Taču eņģeļi mani sargāja, un mani bērni bija ar mani. Ja gribat zināt manu noslēpumu, kā tiku galā un izdzīvoju – tas bija bērnu dēļ. Man bija jāizdzīvo viņu dēļ," sacīja 65 gadus vecā dziedātāja.

Madonna (1958) debijas albumu izdeva 1983. gadā un kopš tā laika ir kļuvusi par vienu no visslavenākajām popzvaigznēm uz planētas. Māksliniece jau četras desmitgades ir pazīstama ar atklātiem un pārdrošiem dziesmu tekstiem, videoklipiem un koncertiem, kā arī vizuālo tēlu. Karjeras laikā Madonna izdevusi 14 albumus, no tiem jaunākais "Madame X" iznāca 2019. gadā. Madonna sevi realizējusi arī kino gan filmējoties, gan režisējot, gan arī producējot filmas. Dziedātāja 26 reizes tikusi nominēta "Grammy" balvai, no tām septiņas reizes balvu saņēmusi. Tāpat dziedātāja tikusi godalgota ar "Zelta globusu" gan kā aktrise, gan filmas mūzikas autore, saņēmusi visdažādāko kategoriju MTV balvas un citus apbalvojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!