Foto: Publicitātes foto

Liepājas Simfoniskais orķestris un tā mākslinieciskais vadītājs, galvenais diriģents Guntis Kuzma izsludina nākamās rudens sezonas koncertus "Lielajā dzintarā", kuros īpašie viesi būs diriģenti Kristians Lindbergs un Andris Poga, kā arī pianists Vestards Šimkus. Gaidāmi arī pirmatskaņojumi.

Kā "Delfi" informē Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) pārstāve Iveta Vēvere, 144. koncertsezonas atklāšanā 14. septembrī LSO aicina uz emocionāli piesātinātu koncertu koncertzālē "Lielais dzintars", kurā romantisma estētika izpaudīsies krāsainā orķestrācijā un melodiskās tēmās.

Pie diriģenta pults šoreiz stāsies ekstravagantais zviedru diriģents un trombonists Kristians Lindbergs, ar kuru Liepājas Simfoniskais orķestris 2023. gadā jau sastapās Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā.

Orķestra galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Guntis Kuzma sezonas atklāšanas koncertā savukārt ieņems solista lomu Džona Koriljāno Klarnetes koncertā, kas ir virtuozs, krāsains skaņdarbs un apvieno neoklasicisma stilistiku ar romantiskām melodijām un dinamiskiem ritmiem, spilgti izceļot klarneti kā soloinstrumentu.

Foto: Jānis Vecbrālis

Sezonas atklāšanas programmā iekļauta arī somu komponista Žana Sibēliusa Piektā simfonija, ko uzskata par vienu no nozīmīgākajām simfonijām 20. gadsimta pasaules mūzikā.

Ievērojama vieta nākamajā sezonā ierādīta latviešu simfoniskajai mūzikai. Sezonas atklāšanā pirmatskaņojumu piedzīvos Andra Dzenīša skaņdarbs "Vientuļā priede", kas veidots no Emīla Dārziņa pazudušā simfoniskā darba lauskām.

30. novembrī komponista 60 gadu jubilejas zīmē pirmatskaņojumu piedzīvos Riharda Dubras Trešā simfonija. Programmu kuplinās itāļu orķestra krāsu lielmeistara Otorīno Respīgi Klavierkoncerts miksolīdiskajā skaņkārtā, ko LSo atskaņos kopā ar pianistu Vestardu Šimku.

LSO Rudens abonementā iekļauti trīs koncertzālē "Lielais dzintars" notiekoši koncerti, un 26. oktobrī plānotā koncerta programma, kurā pie diriģenta pults stāsies Andris Poga, tiks izziņota atsevišķi.

Biļetes uz LSO koncertiem pieejamas "Biļešu paradīzes" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!