Foto: Publicitātes foto/Jānis Vecbrālis/Patriks Pauls Briķis, DELFI/Jānis Porietis
Vecgada vakara mirdzums un dzirkstošo dzērienu burbuļi, atskatīšanās uz paveikto un ielūkošanās nākotnē – tā bija 2023. gada noslēdzošā nedēļa. No dažādām skatuvēm skanēja operešu melodijas un citi gada nogales līksmībai piestāvoši skaņdarbi, ar iespaidīgu šovu un dziesmām no karjeras vairāk nekā 20 gadiem publiku "Arēnā Rīga" priecēja reperis Ozols, bet Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs pasniedza Cildinājuma rakstu Latvijas foto mākslas meistaram, izcilajam fotogrāfam Gunāram Bindem, kurš 2023. gada 27. decembrī nosvinēja 90. jubileju. Par šiem un citiem aizvadītās nedēļas kultūras notikumiem – septiņās fotogalerijās.

Elīna un Vestards Šimkus muzicē labdarības koncertā "Gaismas nākšana"

27. decembra vakarā Latvijas Nacionālās bibliotēkas korē norisinājās tradicionālais Pētera Vaska fonda rīkotais latviešu kamermūzikas labdarības koncerts "Gaismas nākšana", kurā šogad piedalījās operdziedātāja Elīna Šimkus un pianists Vestards Šimkus.

Koncertu, kurā skanēja latviešu komponistu Jāzepa Mediņa, Jāņa Mediņa, Jāzepa Vītola, Pētera Vaska, Viļņa Šmīdberga, Jēkaba Jančevska un arī Vestarda Šimkus skaņdarbi (tostarp – jaundarbi), apmeklēja gan paši skaņraži, gan sabiedrībā zināmas personas. Tāpat bija iespēja ziedot jaundarbu pasūtīšanai, kā arī latviešu mūzikas un mākslas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanai, uzturēšanai un jaunradei.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!