Foto: LETA/Mārīte Meļņika/Publicitātes foto/Kārlis Volkovskis

Mazliet garāka nekā ierastās septiņas dienas bija aizvadītā nedēļa, pateicoties Ziemassvētkiem ar vairākām brīvdienām komplektā. Arī kultūras notikumi lielākoties bija saistīti ar svētku gaisotnes radīšanu – Ziemassvētku mūzika, gaismas un video projekciju mākslinieciskās rotaļas publiku gaidīja gan koncertzālēs, gan uz teātros, gan arī pilsētvidē. Nedēļā pirms Ziemassvētkiem tika nopublicēts arī drīzumā gaidāmās daudzsēriju filmas "Pansija pilī" treileris un plašs fotoieskats, bet Liepājā – atklāta izsmalcināta 19. gadsimta rotaslietu un aksesuāru izstāde. Par šiem un citiem kultūras notikumiem pagājušajās nedēļā – fotogalerijās.

Iestudēta jauna izrāde mūziklu cienītājiem – "Mežrozīte. Pilsētas romance divās daļās"

Trešdien, 20. decembrī, VEF Kultūras pilī pirmizrādi piedzīvoja jauns mūzikls "Mežrozīte. Pilsētas romance divās daļās". Publika jauno iestudējumu uzņēmusi ar skaļiem aplausiem, bet nākamās mūzikla izrādes būs skatāmas 2024. gada februārī.

Iestudējumā Raimonda Paula dziesmas izdzied un lomas izspēlē Dināra Rudāne, Dainis Skutelis, Jolanta Strikaite-Lapiņa, Kārlis Rūtentāls, Anastasija Dolgoņenko, mūziklu dziedātāji-aktieri: Toms Kalderauskis, Emīls Gilučs, Austra Elza Kozuliņa, Maija Beatrise Punka, Sarma Liede un Edvards Grieze. Izrādē piedalās arī dejotāji: Zane Stūre, Asnate Rikše, Rolands Šteinbergs, Kārlis Kemlers, kā arī instrumentālais ansamblis Matīsa Žilinska vadībā.

Izrādē skan Raimonda Paula dziesmas ar dzejnieku Alfrēda Krūkļa, Jāņa Petera, Dainas Avotiņas un Dagnijas Dreikas tekstiem; libreta autore ir Dace Micāne-Zālīte, režisors – Mārtiņš Kagainis, tērpu māksliniece – Anna Hanna Elerta, muzikālais vadītājs un aranžiju autors – Matīss Žilinskis, horeogrāfe – Ieva Kemlere, scenogrāfe – multimediju māksliniece Ineta Sipunova.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!