Foto: LETA
Sestdien, 2. septembrī, Mežaparka Lielajā estrādē notika Otrais Latvijas mūzikas lielais koncerts, kas uz vienas skatuves apvienoja ap simts dažādu muzikālo žanru mūziķu, kuri īpašās, šim koncertam veidotās aranžijās izpildīja dziesmas no Latvijas mūzikas zelta fonda. Mākslinieku izpildījumu bagātināja apjomīga scenogrāfija un katrai dziesmai īpaši radītās video projekcijas.

Pasākuma apmeklētājiem netraucēja ne pamatīga lietusgāze, ne drēgnais vakars, bet koncerta izskaņā visus priecēja krāšņs salūts.

Koncertā uz skatuves kāpa Latvijas popmūzikas zvaigžņu sastāvs, kurā bija pārstāvēti gan šobrīd populāri mākslinieki, gan arī mūsu mūzikas leģendas.

Foto: LETA

Koncerta programmā uzstājās: Dons, "Astro'n'out" "Sudden Lights", "Instrumenti", Būū, "Citi zēni", "The Sound Poets", "Mazais princis", Aminata un Aija Andrejeva, "Jumprava", "100. debija", Žoržs Siksna un Igo. Koncerta apmeklētājus iepriecināja arī reperis Gustavo, kurš ir šī koncerta koncepcijas idejas autors. Hip-hopa žanru pārstāvēja arī rolands če un "Singapūras satīns".

Tradicionālās mūzikas skaņas ar mūsdienīgām improvizācijām koncertā apvienoja koklētāja Laima Jansone, uz skatuves kāpa arī kontrtenors Sergejs Jēgers, savukārt klasisko mūziku pārstāvēs Lielbritānijā rezidējošais, starptautiski zināmais latviešu vijolnieks Roberts Balanas. Par simfonisku vērienu koncertā rūpējās Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Jāņa Ivuškāna vadībā, kā arī Rīgas kamerkoris "Ave Sol", savukārt ritmiskus akcentus skaņdarbiem piešķīra DJ Monsta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!