Foto: Jiyang Chen

Šopavasar Latvijā viesosies izcilais poļu kontrtenors Jakubs Juzefs Orlinskis – viņa koncerts paredzēts 1. maijā, Latvijas Nacionālajā operas Lielajā zālē.

Rīgā Jakubs Juzefs Orlinskis dziedās savu jauno programmu, kurā ir Henrija Pērsela, Johanna Jozefa Fuksa, Georga Frīdriha Hendeļa, kā arī poļu komponistu Mečislava Karloviča, Staņislava Moņuško un Henrika Čiža skaņdarbi. Klavieru pavadījumu spēlēs Mihals Beļs.

Kā vēsta koncerta rīkotāji no "Wintour Group Original", Jakubs Orlinskis ir ne vien Eiropas, bet visas pasaules muzikālās skatuves zvaigzne. “New York Times” par operas zvaigzni rakstījis: “Orlinska izpildījumā skaista skaņa ir apvienota ar neparastu balss tembra un spozmes vienotību visā diapazonā”.

Savukārt britu medijs "The Telegraph" viņu nosaucis par 2018. /2019. gada sezonas galveno zvaigzni līdzās slavenajiem operas māksliniekiem Jonasam Kaufmanim, Elīnai Garančai un Mariannai Krebasai.

Dziedātājs jau trīs reizes ir saņēmis starptautisko klasiskās mūzikas nozares balvu "Opus Klassik", kā arī ir "Grammy" godalgas laureāts un ieguvis "The International Opera Awards 2021" atzinību Solo albuma nominācijā (kopdarbā ar Maksimu Jemeļjaničevu un viņa orķestri "Il Pomo d’Oro").

2018. gadā Orlinskis parakstījis ekskluzīvu līgumu ar skaņu ierakstu kompāniju "Warner Classics/Erato", un jau tajā pašā gadā iznāca viņa pirmais mūzikas CD "Anima Sacra", kas izpelnījās kritiķu atzinību un prestižo "Opus Klassik" balvu vokālā skaņdarba solo kategorijā. Viņa koncerti visā Eiropā un ASV tiek izpirkti līdz pēdējai biļetei, bet Antonio Vivaldi ārijas "Vedrò con mio diletto" dzīvais ieraksts no 2017. gada Eks-an-Provansas mūzikas festivāla vispasaules tīmeklī skatīts jau vairāk nekā 11 miljonu reižu.

Kā norāda organizatori, Jakubam Orlinskim ir arī operdziedātājiem netipisks vaļasprieks: 33 gadus vecais mūziķis profesionālā līmenī nodarbojas ar breiku un savas dejotāja dotības izmanto, gan filmējoties dažādu zīmolu reklāmās, gan uz operas skatuves.

Biļetes uz koncertu pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!