Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI/Austris Auziņš/Gints Ivuškāns/Jānis Deinats
Piesātināta un vērienīga – tāds bija aizvadītā nedēļa kultūras un izklaides notikumu kalendārā. Tās kontrastus un arī apjomu spilgti iezīmē divi publikas kupli apmeklēti pasākumi "Arēnā Rīga" – amerikāņu repera 50 Cent koncerti un jaunais rokoperas "Lāčplēsis" iestudējums. Tautiskus motīvus mūsdienīgā horeogrāfijā varēja baudīt dejas meistara Agra Daņiļeviča jubilejas koncertos, bet Jaunajā Rīgas teātrī – pusmūža smeldzi un vīnu pirmizrādē "Pelikāni un vīnogas". Pirmizrādi kopā ar dzimšanas dienas svinībām bija sarūpējis Čehova teātris, bet Cēsīs augstākās raudzes operas zvaigznes izpildīja Džuzepes Verdi "Rekviēmu" aktierim, režisoram un uzņēmējam Andrejam Žagaram veltītā piemiņas koncertā. Par šiem un citiem aizvadītas nedēļas notikumiem – 10 fotogalerijās.

Rīgā jaunā iestudējumā izskan Atmodas simbols – rokopera "Lāčplēsis"

Īpaši emocionālā gaisotnē "Arēnā Rīga" sestdien, 14. oktobrī, izskanējis Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokoperas "Lāčplēsis" jaunais iestudējums Rēzijas Kalniņas režijā. Šī bija atkārtota rokoperas jauniestudējuma izrāde un tā notika Zigmara Liepiņa dzimšanas dienā, tādējādi noslēdzot komponista 70. jubilejas gadu. Jauno iestudējumu klātienē baudīja arī rokoperas libreta autore, dzejniece Māra Zālīte.

Lāčplēša lomā bija redzams dziedātājs Atis Zviedris, Laimdotu atveidoja džeza dziedātāja Beāte Zviedre, Kangara tēlā iejutās Marts Kristians Kalniņš. Lielvārdi atveidoja operas solists, tenors Raimonds Bramanis, Dīterihu - Atis Ieviņš, Līkcepures lomā aktieris Gundars Grasbergs, Koknesi izdziedāja Jānis Buķelis, Ziemeļmeitas lomā bija redzama dziedātāja Alise Kante, Staburadzes tēlā – Anmary, savukārt Teicējas lomā iejutās aktrise Zane Jančevska.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!