Foto: Publicitātes foto
Jau no 2. līdz 4. augustam mūzikas festivālā "Labadaba" visiem labas mūzikas un kvalitatīvas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā četrdesmit grupu un dīdžeju apvienību uzstāšanos.

Arī šogad, gatavojoties festivālam, radio NABA piedāvā intervijas ar "Labadaba" māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveikto, gan nākotnes iecerēm.

Saruna ar slavenāko Latvijas pankgrupu "PND".

Puse mūža grupā

Lai cik tas neticami arī neizklausītos, šī gada sākumā grupai "PND" apritēja 15 gadi. Pa šo laiku tapušas neskaitāmas dziesmas, kas zināmās aprindās kļuvušas par sava veida himnām, pilnām protesta un bieži vien saturot nesaudzīgu dažādu notikumu vērtējumus.

Grupa "PND" ir unikāla arī citu iemeslu dēļ, kaut vai tāpēc, ka tā parāda, ka panks nav tikai ārējas noteiktas lietas - jaunība, grebenes, ādas jakas: "Dažiem grupā jau pavadīta puse mūža, sākām spēlēt apmēram 15 gadu vecumā, tagad visi ir viedi vīri un tēvi ar augstu atbildības sajūtu. Īpaši neiespringstot, sarakstīts viens albums. Otrais ātrāk kā pēc desmit gadiem nebūs, jo albumā liekam tikai hitus".

Normāls pilsētas balodis

Festivāls "Labadaba" vienmēr ir piedāvājis plašāko Latvijas mūzikas izveidi, programmā iekļaujot visatšķirīgāko subkultūru grupas, tādēļ festivāla apmeklēšana uzmanīgam klausītājam vienmēr nozīmēs ne tikai atpūtu, bet arī izglītošanos, kad līdzās jau iecienītām un sev zināmām grupām iespējams izdzirdēt arī ko jaunu.

"Patiesībā tas ir neparasts festivāls, kurā ir prieks pamosties, jo, pirmkārt, sajūtu nosaka tas, ko spēlē. Un vēl mūsu raiderī ietilpst alus un iereibusi publika", smejas "PND". Domājot par grupas dalībnieku attieksmi pret dabu, "PND" sevi salīdzina ar normālu pilsētas festivālā guli un visur sarāpo skudras". Tiekamies dabai tuvākajā festivālā šovasar - "Labadaba"!

Pilnu sarunas ierakstu varat noklausīties šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!