Foto: LETA
No 2. līdz 4. augustam mūzikas festivālā "Laba daba" visiem labas mūzikas un kvalitatīvas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā sešdesmit grupu un dīdžeju apvienību uzstāšanos.

Arī šogad, gatavojoties festivālam, radio "Naba" piedāvā intervijas ar "Laba daba" māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveikto, gan nākotnes iecerēm. Uz nelielu sarunu radio studijā paviesojās Māris Žigats no grupas "Pienvedēja piedzīvojumi".

Diskotēku hiti

Deviņdesmito gadu beigās nebija tādas diskotēkas, kurā kādā brīdī neatskanētu kāds no grupas "Pienvedēja piedzīvojumi" skaņdarbiem, bieži vien pat atkārtots vairākas reizes. Trīs, kā viņi paši sevi raksturo, traku provinces zēnu vēlme spēlēt mūziku vainagojusies ar divdesmit gadu darbību: "Sākām mēģināt Sabiles kultūras namā.

Uz skatuves bija instrumenti un mēs sākām spēlēt. Ar zināšanām viss bija apmēram tā – Pēcis bija dažas reizes uzsitis uz bungām, Aldis zināja četrus akordus uz ģitāras, bet es biju divas reizes rokās turējis basģitāru". Pēc pirmā mūzikas klipa uzfilmēšanas kādā Pūres angārā sākās tolaik jaunās grupas ceļš uz atpazīstamību.

Mežs bez velosipēda

"Pienvedēja piedzīvojumi" sadarbību ar festivālu "Laba daba" aizsāka pagājušajā gadā, spēlējot uz lielās skatuves: "Fantastiska vieta, ļoti jauki cilvēki. Sapratām, ka šogad gribam "uzraut" šķūnī", stāsta Māris Žigats, neslēpjot arī faktu, ka vislabāk jūtas uz mazām un vidējām skatuvēm, jo tad visa grupa ir tuvāk kopā.

Tiem, kuriem netīk pārsteigumi un nemitīgas pārmaiņas grupu sastāvos vai eksperimenti ar skaņām, grupas uzstāšanās sagādās prieku, jo "Pienvedēja piedzīvojumi" izgājuši cauri citu skaņu meklējumiem un nu jau vairākus gadus piedāvā saviem faniem stabilas un pārbaudītas vērtības.

Tikpat stabila un pārbaudīta vērtība kā grupas dziesmas, ir arī Latvijas daba: "Mums ir ļoti laba daba, mums ir daudz labu vietu un nav kā Vācijas mežos, kuriem var mierīgi izbraukt cauri ar velosipēdu. Ja vien cilvēks nav grants vai asfalta bērns, daba noteikti dod spēku, kad izdodas tur nokļūt".

Visu interviju iespējams noklausīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!