Foto: Publicitātes foto

Februārī pirmizrādi piedzīvos Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas "Sfinksa" jauns iestudējums. Šajā rokoperas versijā mītiem un leģendām apvītā fotogrāfa un pareģa Eižena Finka lomā iejutīsies aktieris Maksims Busels.

Gaidot pirmizrādi, klausītājiem tiek nodota aktiera versija slavenajam dziedājumam "Nē, manis nav" no rokoperas "Sfinksa".

"Vienmēr esmu gribējis dziedāt latviešu valodā un šī man dotā iespēja ir fantastiska. Esmu izredzēts, no sirds pateicīgs, satraukts un ārkārtīgi laimīgs, ka man ļauts izdzīvot šo abu autoru ģeniālo mākslas darbu. Nevaru sagaidīt, kad rokopera "Sfinksa" beidzot tiksies ar saviem skatītājiem," sajūtās dalās Busels.

Busels ir viens no vadošajiem Mihaila Čehova teātra aktieriem, kurš nospēlējis tādas lomas kā Hamlets, Grāfs Monte Kristo, kā arī galveno lomu iestudējumā "Leģenda par Pianistu". TV skatītāji Buselu atpazīst kā šova "Dejo ar zvaigzni" jaunākās sezonas uzvarētāju.

Jaunā iestudējuma režisore ir Rēzija Kalniņa. Viņa saka: "Šobrīd atrodamies laikmeta griežos, kopš pandēmijas un kara sākuma esam neziņas posmā - kas būs tālāk? Šis darbs šodien "trāpa desmitniekā", stāstot par katra indivīda izvēlēm, to, kā sistēma un sabiedrība spēj samalt vienu cilvēku kā graudu dzirnakmenī, bet dvēseli, kas Māras Zālītes libretā ir putna simbolā, iznīcināt nav iespējams."

Rokopera "Sfinska" pirms 20 gadiem ar panākumiem tika uzvesta Latvijas Nacionālajā teātrī. Toreiz galveno lomu izdziedāja aktieris Ivars Stonins.

Rokoperas "Sfinksa" jaunā iestudējuma pirmizrāde gaidāma 22. februārī Rīgā, VEF Kultūras pilī. Eižena Finka lomā iejutīsies aktieris Maksims Busels, otrs Eižena Finka lomas atveidotājs būs aktieris un dziedātājs Emīls Kivlenieks.

Finka sievas Annas lomā būs dziedātāja Beāte Zviedre, Finka mīļoto Alisi, Otto Švarca firmas mantinieci atveidos dziedātāja Anmary, Latvijas preses karalienes Emīlijas Benjamiņas lomā būs Antra Stafecka, Kaupēna mīļotā meitene Vallija būs Elīna Bojarkina vai Austra Elza Kozuliņa, Pratinātājs ar četrām sejām – Latvijas drošības policists, vācu virsnieks, krievu čekists un pēckara LPSR milicis būs Atis Zviedris. Rokoperā svarīgās lomās būs arī Laura Erdlāne, Elizabete Zagorska, Edvards Grieze, Emīls Gilučs, Toms Kalderauskis, Artūrs Biķernieks, Sarma Liede, Zane Lazdiņa, Ralfs Puzāns, Patriks Tabaks un Voldemārs Rode.

Izrādēs piedalīsies arī pats rokoperas autors Jānis Lūsēns, kā arī ģitārists Aivars Gudrais, sitaminstrumentilists Harijs Gūtmanis un basģitārists Jānis Lūsēns jun.

Režisore – Rēzija Kalniņa, režisores asistents - Voldemārs Rode, scenogrāfs – Normunds Bērziņš (MAD), kostīmu māksliniece – Beāte Gleima (BeaA), horeogrāfe – Katrīna Liseka (Cat), vokālā pedagoģe – Ilze Dzenīte. Producents - Aigars Dinsbergs (Producentu Grupa 7).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!