Foto: Kadrs no video

Teātra un kino aktieris Maksims Busels laidis klajā savu pirmo dziesmu angļu valodā "Eternal Flame" un kā saka pats mākslinieks - šādā muzikālā formātā viņu vēl neviens nav dzirdējis.

Dziesmas sākums meklējams vēl vasarā, kad viņa draudzene teikusi: "Dažreiz man šķiet, ka ir daudz vieglāk aizlidot uz Mēnesi un atpakaļ, nekā satikt tevi..."

"Šī frāze mani skāra, lika aizdomāties: galu galā, es patiešām atdodu sevi visu darbam, kuru mīlu, un tāpēc bieži vien sublimēju savu personīgo dzīvi vai nu lomās, vai dejošanā, un, protams, mūzikā un dziesmās. Es to droši vien daru neapzināti, jūtot, ka tādā veidā esmu godīgs pret sevi un savu skatītāju. Tāpēc draudzenes frāze kļuva par jaunās dziesmas "Eternal Flame" sākumu," stāsta Maksims Busels.

"Šī ir mana pirmā dziesma angļu valodā, kas tiks izdota. Kad vasarā biju Londonā kino kursos, tikos ar Diānu Gabrāni-Žukovu, vairāku dziesmu autori, lai parādītu savu piedziedājumu, kam nevarēju tikt pāri. Viņa uzreiz saprata manu stāstu un pavisam drīz dziesmas teksts bija gatavs," piebilst mūziķis. "Tas veicināja pirmo reizi pārbaudīt savas spējas Supernovas konkursā." Kā jau zināms, dziesma konkursam nekvalificējās, bet cik tas nebūtu dīvaini, es nemaz nepārdzīvoju par to. Jo iegūtais rezultāts, ņemot vērā, ka šajā formātā izmēģinu sevi pirmo reizi, man šķiet interesants!"

Maksima Busela vokālās spējas var novērtēt Mihaila Čehova teātra muzikālajās izrādēs, piemēram, koncertā ar Raimonda Paula dziesmām, mūziklā "Grāfs Monte Kristo", kur viņš spēlē galveno lomu; un šobrīd Maksims piedalās mēģinājumos rokoperā "Sfinksa", kur atveidos galveno - Eižena Finka – lomu, un citos iestudējumos.

"Dziesma "Eternal Flame" ir jauns formāts, kurā es uzdrošinājos realizēt savas vecās idejas," stāsta aktieris. "Radot dziesmu, vēlējos saglabāt līdzsvaru starp savu muzikālo gaumi un jaunajām tendencēm mūzikas pasaulē. Bet es atklāšu noslēpumu: tā kā es dievinu kino mūziku (kas, manuprāt, nemaz nepārsteidz), tieši tā ietekmējusi manas dziesmas tapšanai, precīzāk, tās aranžējumu, jo mani burtiski iedvesmoja dažādi muzikāli elementi no dažādu iecienītu filmu fragmentiem."

Videoklipa "Eternal Flame" ideja ir dziesmas kinematogrāfisks turpinājums: "Gribēju izmantot paņēmienu, ar kuru kino parasti pievērš skatītāja uzmanību varoņa emocijām un pārdzīvojumiem – tuvplāns, lai skatītājs pēc iespējas precīzāk izjustu varoņa piedzīvoto. Un mūsu operators, jaunais un talantīgais Jaroslavs Kaščejevs, kurš nesen parvācās no Ukrainas uz Rīgu, varēja realizēt manu vīziju, papildinot to ar saviem mākslinieciskajiem minimālistiskajiem risinājumiem."

Maksims Busels ir teātra un kino aktieris. Viņš ir pazīstams ar monoizrādi "Leģenda par pianistu. 1900" Čehova teātrī. Par titullomu Viestura Kairiša iestudējumā "Hamlets" viņš pērn "Spēlmaņu nakts" ceremonijā saņēma skatītāju simpātijas balvu. Televīzijas skatītāji aktieri pazīst ar galvenajām lomām seriālos "Dzelzs nervi" un "Apsūdzēti mīlestībā", kā arī kā šova "Dejo ar zvaigzni" uzvarētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!